Botelis visgi grius

Botelis visgi grius

Klaipėdos apygardos teismas vakar atmetė bendrovės "Sabonio klubas ir partneriai" prašymą atnaujinti Preilos botelio bylą, kuri jau yra apkeliavusi visų instancijų teismus.

Apskųsti nutartį galima per septynias dienas. Bendrovei "Sabonio klubas ir partneriai" atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas sakė nepraleisiąs šios galimybės.

"Esame iki galo pasiruošę ginti kliento teises, nors ir atrodo, jog viską stengiamasi padaryti taip, kad skundo nebūtų - imkime kad ir aplinkybę, jog kaipsyk prasideda ilgasis savaitgalis, kurio dienos taip pat patenka į minėtąjį septynių dienų laikotarpį", - pastebėjo pokalbininkas.

Žinia, G. Černiausko teiktas prašymas atnaujinti procesą buvo papildytas keliais naujais pagrindais. Nauja aplinkybe tapo ir pernai gruodį Seimo priimtas ir spalį įsigaliosiantis Kuršių nerijos nacionalinio parko ir jo zonų ribų planas, kuriame ginčo teritorija įvardijama kaip rekreacinė - vietoje ūkinės-komunalinės, kaip buvo iki šiol.

"Negi tai reiškia, kad dabar turime pastatus nugriauti, o nutarimui įsigaliojus juos atstatyti?" - klausė advokatas.

Priminsime, kad ieškovas - Klaipėdos miesto apylinkės vyriausiasis prokuroras, gindamas viešąjį interesą, į teismą su ieškiniu atsakovams Neringos savivaldybės tarybai bei administracijai ir bendrovei "Sabonio klubas ir partneriai" dėl administracinių teisės aktų pripažinimo negaliojančiais, sandorių pripažinimo negaliojančiais, statybos leidimo panaikinimo ir neteisėtai pastatytų statinių nugriovimo kreipėsi 2006-aisiais.

Praėjusią vasarą Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, išnagrinėjęs kasacinę bylą nutarė palikti nepakeistą Apeliacinio teismo sprendimą, kuris įpareigoja nugriauti pastatų kompleksą, mat statybos šiurkščiai pažeidžiančios Statybos įstatymą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder