Balkonai kartais krenta

Balkonai kartais krenta

Klaipėdoje netrūksta statinių, kurių balkonai apirę. Tad iki tokios nelaimės, kaip birželio pabaigoje, kai Vilniuje nukrito ir mirtinai susižalo į jį išėjusi moteris, - vienas žingsnis.

Balkonas - namo fasado elementas, už kurį atsakingi patys namų savininkai bei administratoriai, todėl įvykus panašiai nelaimei teismuose tektų aiškintis jiems.

"Jeigu administratorius nepastebėjo ar neįspėjo apie avarinę balkono būklę, atsakyti gali tekti ir jam, tačiau jei jis tai padarė ir užfiksavo, kalčiausias gali likti į perspėjimus dėmesio nekreipęs gyventojas", - aiškino uostamiesčio savivaldybės administracijos Statinių priežiūros poskyrio vedėja Galina Čichun.

Anot jos, Klaipėdos namų administratoriai pastaruoju metu balkonams skiria nemažai dėmesio, tad situacijos dramatizuoti nereikėtų.

Kilus bent mažiausiems įtarimams gyventojai gali kreiptis ir tiesiai į savivaldybę, kuri organizuoja balkono būklės įvertinimą, esant reikalui - ir remontą ar demontavimą, o sąskaitas už darbus gyventojams pateikia pagal jų būsto plotą.

"Tačiau kai kuriais atvejais žmonių neįtikina net specialistų ekspertizės, nes kartais iš pirmo žvilgsnio jie atrodo tvarkingi. Pavyzdžiui, yra vienas namas miesto centre, kur balkonams būtinas remontas, tačiau gyventojai ginčijasi dėl to - pirmojo aukšto, kur balkonų nėra, gyventojai nesutinka dėtis prie išlaidų apmokėjimo", - pasakojo G. Čichun.

Savivaldybei taip pat priklauso keli pastatai, į kurių balkonus reikėtų atkreipti dėmesį siekiant išvengti incidentų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder