Apleistų statinių fiziniai savininkai nelieka pamiršti

Apleistų statinių fiziniai savininkai nelieka pamiršti

Vakar Klaipėdos valdininkai surikiavo apleistų miesto statinių eilutę - jų priskaičiuojama daugiau nei 30. Visgi yra kita bėda - nors juridinius asmenis, kurie nesitvarko, įmanoma nubausti per mokesčius, o fiziniai savininkai už griuvenas nėra atsakingi.

Tokią situaciją ryžosi keisti miesto Savivaldybė. Vakar vykusiame posėdyje buvo suskaičiuoti visi apleisti statiniai, peržiūrėti jų savininkai. Anot Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, didelė bėda ta, jog ne visiems įmanoma taikyti vienodas poveikio priemones siekiant, kad galiausiai apleisti statiniai būtų bent sutvarkyti.

"Su juridiniais asmenimis viena - įtraukus jų statinius į apleistų statinių sąrašą, jiems kyla nekilnojamojo turto mokestis, tačiau jei statinys priklauso fiziniam asmeniui, jis minėto mokesčio nemoka", - tvirtino S. Budinas ir sakė, jog bus ieškoma priemonių apsileidėlius priversti apsitvarkyti.

Beje, įvairių apleistų statinių turi ir Savivaldybė. Daugiausia tai įvairūs nedideli pastatai, sandėliukai ir panašiai. Jie arba paremontuojami, arba nugriaunami, o turinčius vertę stengiamasi kuo greičiau parduoti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder