"Windows 8" leis tėvams kontroliuoti savo vaikų elgesį prie kompiuterio

"Windows 8" leis tėvams kontroliuoti savo vaikų elgesį prie kompiuterio

Korporacijos Microsoft teigimu, naujoje operacinės sistemos versijoje tėvai turės galimybę kontroliuoti vaikų naudojimąsi kompiuteriu. Panašiam monitoringui reikės sukurti vaikui skirtą paskyrą ir įjungti tėvų kontrolės režimą „Family Safety“.

Tokiu būdu atsiras galimybė peržiūrėti kassavaitines ataskaitas, kuriose bus užfiksuota informacija apie kompiuterio naudojimą. Tėvai galės matyti prie kompiuterio praleistą vaiko laiką, kokie interneto resursai buvo lankomi, taip pat dažniausiai naudojamos programos ir žaidimai.

Bet kokie pakeitimai, kurie bus atlikti Family Safety nuostatose, bus saugomi „debesų“ serveryje familysafety.microsoft.com ir automatiškai pradės galioti visuose kompiuteriuose, kuriuose ši funkcija yra aktyvi. Norintys detaliau nustatyti apribojimus savo atžaloms, nuolat praleidžiantiems daug laiko prie kompiuterio, bus naudingi interneto turinio filtravimo lygiai, kurie leis atsijoti nepageidaujamą medžiagą, rašo interneto portalas FaceIT.lt.

Aišku, operacinėje sistemoje Windows 8 niekur nedings ir galimybė nustatyti valandas, kada vaikas gali dirbti su kompiuteriu (tokią galimybę turi ir Windows 7 vartotojai). Pavyzdžiui, tėvai galės nustatyti, jog vaikas galėtų naršyti internete ir žaisti žaidimus tik po keletą valandų darbo dienomis ir šiek tiek ilgiau savaitgaliais ir t.t.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder