Šiais metais pasirodysianti „Android 12“ – ko laukti?

Šiais metais pasirodysianti „Android 12“ – ko laukti?

Programinė įranga šiuolaikiniuose išmaniuosiuose telefonuose tampa ne ką mažiau svarbi už kietąsias jų technologijas – procesorių, kamerą ar ekraną. Kai ji veikia sklandžiai ir užtikrintai, pats modelis tarsi pakyla į aukštesnės klasės lygmenį.

„Android 11“ sulaukė puikių įvertinimų dėl savo sklandumo, personalizacijos, privatumo nustatymų, tad ko vartotojai tikisi iš 12-osios versijos bei kokios pirminės ekspertų prognozės?

Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, dalinasi vartotojų lūkesčiais „Android 12“ operacinei sistemai.

#1. Žaidimų režimas. Šiuolaikiniai procesoriai žaidimų kūrėjams suteikia galimybes pakankamai laisvai išreikšti savo idėjas, o vartotojams – mėgautis puikia grafika ir žaidimų mechanika. Augančią žaidimų reikšmę pripažįsta ir „Google“. Geriausias to įrodymas – projektas „Google Stadia“, skirtas žaidimų transliavimui internetu.

#2. Slenkančios ekrano kopijos. Ekrano atvaizdo užfiksavimas (angl. „Screenshot“) – tai funkcija, be kurios naudojimosi telefonu nelabai ir įsivaizduojame. Padaryti paprastą ekrano nuotrauką labai paprasta. Užtenka paspausti įjungimo ir garso mažinimo mygtukus. 

#3. Daugiau video įrašų turinio kontrolės. Dar vienas dalykas, kuriam vis intensyviau naudojame savo išmaniuosius telefonus – tai garso bei vaizdo įrašų turinio vartojimas. Telefone žiūrime ir klausomės „YouTube“, tinklalaidžių bei serialų ir filmų per tokias platformas kaip „Go3“.

„Android“ inžinieriai tai mato ir puikiai supranta, kur link juda turinio vartojimo tendencijos. Jeigu telefonų ekranus ir toliau vis dažniau naudosime videoįrašų turiniui, kitas logiškas operacinės sistemos patobulinimas būtų – lengvesnėtokio turinio kontrolė. 
Išmanusis – tai daugiafunkcinis prietaisas. Žiūrint serialą mus lengvai gali išblaškyti skambutis, gautas el. laiškas ar kitas pranešimas. Gyvenimą mums tikrai palengvintų kontrolės juostoje esantys greitieji nustatymai, kurie leistų akimirksniu sustabdyti ar paleisti įrašą, pakoreguoti garso lygį ir t.t. Būtent kažko panašaus vartotojai laukia su nekantrumu.
#4. „Google Discover lango“valdiklis.„Google Discover“ langas – labai patogi ir praktiška funkcija. Sau lygių beveikneturintis „Google“ algoritmas čia sudeda visą aktualiausią ir jums įdomiausią informaciją: naujienas, atnaujinimus, orų prognozę ir kita.

„Android“ inžinieriai tai mato ir puikiai supranta, kur link juda turinio vartojimo tendencijos. Jeigu telefonų ekranus ir toliau vis dažniau naudosime videoįrašų turiniui, kitas logiškas operacinės sistemos patobulinimas būtų – lengvesnė tokio turinio kontrolė. 

Išmanusis – tai daugiafunkcinis prietaisas. Žiūrint serialą mus lengvai gali išblaškyti skambutis, gautas el. laiškas ar kitas pranešimas. Gyvenimą mums tikrai palengvintų kontrolės juostoje esantys greitieji nustatymai, kurie leistų akimirksniu sustabdyti ar paleisti įrašą, pakoreguoti garso lygį ir t.t.

Būtent kažko panašaus vartotojai laukia su nekantrumu.

#4. „Google Discover lango“valdiklis. „Google Discover“ langas – labai patogi ir praktiška funkcija. Sau lygių beveik neturintis „Google“ algoritmas čia sudeda visą aktualiausią ir jums įdomiausią informaciją: naujienas, atnaujinimus, orų prognozę ir kita.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder