Portalas "VE.lt" ugdys lankytojų objektyvumą

Portalas "VE.lt" ugdys lankytojų objektyvumą

Portalas "VE.lt" imasi priemonių kovoti su tendencingų ir įžeidžiančių komentarų autoriais. Nuo šiol portale prie naujienų komentarų bus rodomas ir komentavusio asmens kompiuterio IP adresas.

IP adresas – tai kompiuterio identifikavimo priemonė IP tinkluose. Šis unikalus skaičių derinys naudojamas duomenų paketo siuntėjo ir gavėjo identitetui nustatyti ir yra skiriamas žmogaus ar organizacijos, administruojančios duotąjį IP tinklą.

Pasak portalo "VE.lt" redaktoriaus Karolio Rupkaus, matomas komentavusio asmens kompiuterio IP adresas turėtų priversti portalo lankytojus objektyviau įvertinti visuomenės požiūrį į tam tikras naujienas.

"Didėjant portalo lankomumui, mes nusprendėme imtis griežtesnių komentarų valdymo priemonių. Pastaruoju metu pasitaikydavo atvejų, kuomet iš to paties IP adreso buvo parašoma 60 ir daugiau įžeidžiančio turinio komentarų. Todėl norėdami išvengti iškreipto visuomenės požiūrio į kai kurias naujienas, savo portalo lankytojams suteikiame galimybę matyti, kiek ir kokių komentarų parašo tas pats asmuo bei patiems suvokti, kurie komentarai yra tendencingi", - tvirtino portalo redaktorius.

Viešo komentatoriaus IP adreso politiką prieš porą metų pradėjo propaguoti ir daugelis kitų žinomų ir gausiai lankomų naujienų portalų Lietuvoje.

Komentarų skiltis "VE.lt" portale. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder