Operacinė sistema „Windows 8“ bus išleista spalį

Operacinė sistema „Windows 8“ bus išleista spalį

Kompanija „Microsoft“ Toronte (Kanada) vykstančiame renginyje „Worldwide Partner Conference“ pranešė, kad operacinę sistemą „Windows 8“ namų vartotojai galės įsigyti spalio mėnesio pabaigoje.

„Windows“ padalinio viceprezidentė Tami Reller teigė, kad rugpjūtį bus išleista „Windows 8 RTM“ (angl. Release to Manufacturing) versija. Ji bus skirta kompiuterių gamintojams, kurie vartotojams pateiks įrenginius su jau įdiegta operacine sistema.

Kaip įprasta, RTM versija gamintojams pateikiama anksčiau, nei pasirodo mažmeninei prekybai skirta operacinė sistema. Vartotojai „Windows 8“ galės įsigyti šių metų spalio pabaigoje. Naująją „Microsoft“ operacinę sistemą bus galima įsigyti 109 šalyse 231 skirtinga pasaulio kalba.

Nors „Windows 8“ ir mobilioji jos versija „Windows Phone 8“ naudoja iš esmės tą patį branduolį bei turi kitų bendrų bruožų, tačiau jos turės nemažai skirtumų. Pirmoji galės būti naudojama ne tik asmeniniuose, bet ir planšetiniuose kompiuteriuose, o „Windows Phone 8“ bus skirta tik išmaniesiems telefonams, kuriuos „Microsoft“ laiko išskirtiniais įrenginiais, vertais turėti savo atskirą programinę platformą.

„Microsoft“ firminiai planšetiniai kompiuteriai „Surface“ su operacine sistema „Windows RT“ debiutuos šių metų spalio pabaigoje, o „x86“ architektūros procesoriams pritaikyta versija rinką pasieks keliais mėnesiais vėliau.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder