iPhone žaidimo "Kartuvės" kūrėjai džiaugiasi sėkme

iPhone žaidimo "Kartuvės" kūrėjai džiaugiasi sėkme

„Netikėtas netyčiukas“, – taip „iPhone“ žaidimą „Kartuvės“ vadina jo kūrėjai. Laisvalaikiu gimęs projektas sulaukė didelio susidomėjimo ir kelias dienas buvo dažniausiai atsisiųsta aplikacija Lietuvos regione, rašo 15min.lt.

Į mobiliąją platformą perkelti visiems puikiai žinomą žaidimą, kuriame renkantis raides reikia atspėti žodį, nusprendė keturi lietuviai iš kompanijos „OSM Games“.

„Visiškai netyčia prisiminėme šį iš vaikystės gerai žinomą žaidimą ir pagalvojom, kad būtų smagu jį perkelti iš popieriaus į „iPhone“, – prisiminė „OSM Games“ kūrybos direktorius Giedrius Tamulaitis. – Praėjus savaitei nuo darbų pradžios jau turėjome veikiančią „beta“ versiją. Tuomet žaidimą testavome, ieškojome klaidų bei trūkumų. Vienas juokingiausių buvo tas, kad vaikams skirta žodžių kategorija pasirodė esanti sudėtingiausia iš visų. Teko ją pergalvoti. Nepaisant to, po dviejų savaičių turėjome galutinį „Kartuvių“ variantą.“

„Kartuvių“ sudarytojai teigia siekę, kad žaidimas nebūtų bukas baksnojimas pirštu į ekraną, todėl įtraukė įdomesnių žodžių. Jie buvo suskirstyti į 7 kategorijas (vaikams, valstybės, sostinės, gyvūnai, augalai, Lietuvos gyvenvietės, Lietuvos ežerai ir upės). Iš viso galima spėlioti per 1 tūkst. žodžių.

Intrigos prideda tai, kad žaidėjai gali ne tik bandyti pagerinti ankstesnį savo rezultatą, bet ir varžytis su kitais.

„App Store“ žaidimas buvo įkeltas Balandžio 7 dieną. Nepraėjus nei savaitei jis pakilo į pirmą vietą lietuviškame „App Store“ tarp mokamų programų ir iki šiol laikosi tarp lyderių.

„OSM Games“ jau baigia anglišką žaidimo versiją, o vėliau žada pritaikyti abi versijas „Android“ operacinei sistemai.

Taip pat kompanija kuria dar kelis mobiliuosius žaidimus, kuriuos žada išleisti vėliau šįmet, rašo 15min.lt.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder