ES pradės tyrimą dėl "Amazon" mokesčių politikos Liuksemburge

ES pradės tyrimą dėl "Amazon" mokesčių politikos Liuksemburge

Europos Sąjungos (ES) reguliavimo institucijų pareigūnai susidomėjo Liuksemburgo ir prekybos internetu milžinės "Amazon" tarpusavio mokesčių politikos susitarimais. Briuselio specialistai mano, kad įmonė iš valdžios pareigūnų galėjo gauti neteisėtą finansinę paramą, nurodoma antradienį pateikiamame pranešime. Apie tai informuoja "EUbusiness".

Anot laikraščio "The Financial Times", už konkurencijos reguliavimą atsakingi pareigūnai planuoja pradėti išsamų tyrimą dėl Liuksemburgo ir "Amazon" galimų mokesčių susitarimų, ypač daug dėmesio bus skiriama 2003 metų sandoriui dėl interneto milžinei šalyje taikomų mokesčių.

Jeigu tyrimo pradžia bus patvirtinta, jis bus vykdomas panašiai kaip ir ankstesnės analizės, atskleidusios "Apple" mokesčių sistemą Airijoje ir "Fiat" finansų padalinio netinkamą veiklą Liuksemburge.

Po pirminio tyrimo pradėtos išsamios analizės padės specialistams įsigilinti į įmonių ir valdžios pareigūnų tarpusavyje pasirašytus specialius susitarimus, kurie sudaromi prieš bendrovei šalyje įregistruojant juridinį savo adresą.

Tokio pobūdžio susitarimai ES yra legalūs, tačiau Briuselis įtaria, kad šalys naudoja įvairias lengvatas norėdamos pritraukti verslą kitų valstybių narių sąskaita.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder