"eBay" ketina savo "PayPal" padalinį paversti atskira įmone

"eBay" ketina savo "PayPal" padalinį paversti atskira įmone

Prekybos internetu bendrovė "eBay" planuoja atskirti savo mokėjimų sistemos operatorės "PayPal" padalinį ir paversti jį atskira bendrove, praneša BBC.

Po pateiktos informacijos apie jau 2015 metų antrąjį pusmetį planuojamą baigti procesą "eBay" akcijų vertė pašoko 7,5 proc.

Anksčiau bendrovė raginimams dalytis priešinosi, tačiau jos vadovas Džonas Donahju (John Donahoe) dabar teigia, kad pakito požiūris į bendrų įmonių valdymą.

"PayPal" gaunamos pajamos šiais metais didėjo 19 proc., t.y. maždaug dvigubai sparčiau nei "eBay" uždirbamos lėšos. Jos prižiūrima mokėjimo sistema atsiskaityti galima 203 pasaulio rinkose. Manoma, kad šiais metais atliekamų mokėjimo operacijų skaičius pasieks 1 mlrd.

"PayPal" metinės pajamos siekia 7,2 mlrd. JAV dolerių, tuo tarpu "eBay" - 9,9 mlrd. JAV dolerių, t.y. lyginant su ankstesniu 12-os mėnesių laikotarpiu, rodiklis pakilo maždaug 10 proc.

"Išsami strateginė analizė rodo, kad išlaikant "eBay" ir "PayPal" po 2015 metų abi įmonės patirs strateginių nuostolių, be to, joms sunkiau taps konkuruoti ir su savo konkurentėmis", - teigia "eBay" generalinis direktorius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder