"Apple" pristatė išmanųjį laikrodį ir didesnį "iPhone"

"Apple" pristatė išmanųjį laikrodį ir didesnį "iPhone"

JAV technologijų milžinė "Apple" antradienį pristatė savo pirmą naują produktą nuo tada, kai pasirodė jos pirmasis "iPad" planšetinis kompiuteris ir korporacija neteko savo įsteigėjo Styvo Džobso (Steve Jobs). Apie tai informuoja BBC.

Pirmasis "Apple" sukurtas išmanusis laikrodis pavadintas "Apple Watch". Šis prietaisas siūlomas dviejų dydžių ir įvairiausių ciferblatų, jis gali matuoti vartotojo pulsą, rodyti žemėlapius bei kalendoriaus priminimus bei turi sąsają su "iPhone". Laikrodį galima valdyti ne tik maigant lietimui jautrų ekraną, bet ir tariant balso komandas - laikrodyje veikia balso atpažinimo programa "Siri".

Išmaniojo "Apple Watch" laikrodžio kaina sieks 349 JAV dolerius (930 Lt) - daug didesnė nei neseniai pristatytų "Android Wear" išmaniųjų laikrodžių, kuriuos siūlo "Apple" konkurentės - "Motorola" ir "Sony". Laikrodis prekyboje turėtų pasirodyti 2015 metų pradžioje.

Be to, "Apple" pristatė du naujus "iPhone 6" šeimos išmaniuosius telefonus - "iPhone 6" su 4,7 colio (11,9 cm) ekranu ir "iPhone 6 Plus" su 5,5 colio (14,0 cm) ekranu.

"Apple" taip pat pristatė mobiliųjų mokėjimų paslaugą "Apple Pay", kurią kompanijos vadovas Timas Kukas (Tim Coook) pavadino "piniginės pakaitalu". Šia paslauga galima bus pasinaudoti ne tik naujaisiais telefonais, bet ir išmaniuoju laikrodžiu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder