"Amazon" pristatė vos 50 JAV dolerių kainuojantį planšetinį kompiuterį

"Amazon" pristatė vos 50 JAV dolerių kainuojantį planšetinį kompiuterį

JAV prekybos internetu milžinė "Amazon" pristatė savo naują planšetinį kompiuterį, kainuojantį 49,99 JAV dolerio. Jo pardavimai bus pradėti nuo rugsėjo 30 d.

"Mes į rinką išeiname pristatydami galingą planšetinį kompiuterį neįtikėtinai patrauklia kaina", - teigiama paskelbtoje bendrovės ataskaitoje. "Amazon" taip pat siūlo ypatingas įsigijimo galimybes: perkantiems penkis kompiuterius, šeštasis tenka nemokamai.

Įrenginys siūlo visų pagrindinių įprasto prietaiso funkcijų rinkinį: suteikia prieigą prie tekstų, leidžia peržiūrėti vaizdo įrašus ir žaisti vaizdo žaidimus. Nešiojamajame kompiuteryje įdiegtas keturių branduolių procesorius, yra galimybė 8 GB dydžio atmintį prireikus padidinti net iki 128 gigabaitų.

Ekspertai nurodo, kad "Amazon" iki šiol atsisakė įvardyti procesoriaus gamintoją. Manoma, kad kompiuteryje gali būti įdiegtas populiarusis A7, paprastai montuojamas pigiuose išmaniuosiuose telefonuose ir laikomas ne itin greitai veikiančiu variantu.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad planšetinio kompiuterio ekrano užsklanda tapo "Amazon" reklamos platforma, kurios norint atsisakyti tenka sumokėti 15 JAV dolerių. Bendrovė jau nemažai kritikos dėl tokio sprendimo.

Visgi pačios "Amazon" atstovas pabrėžia, kad įmonė "išlaiko žemą kompiuterio kainą padedama reklamos, beje, ši niekaip neveikia paties įrenginio darbo".

Pasak specialistų, naujasis planšetinis kompiuteris skirtas vartotojams, neturintiems pakankamai lėšų įsigyti "Apple iPad" ar panašius modelius. "Amazon" jau bandė pasiekti pasaulines planšetinių kompiuterių rinkas pristatydama savo kurtus gaminius. Paskutinis iš jų "Fire HD 6" kainavo 99,99 JAV dolerio, tačiau įmonės lūkesčių nepatenkino nesusidarius paklausai tarp vartotojų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder