Viskas iš vienų rankų: siūlo sprendimus, kaip patogiai statyti ar remontuoti

Viskas iš vienų rankų: siūlo sprendimus, kaip patogiai statyti ar remontuoti

Baigiantis vasarai, daugelis skuba užbaigti sodybos, sodo namelio ar namų remontą, statybas. Tiesa, laiku pasiekti užsibrėžtų tikslų padeda ne tik kruopštus darbų planavimas, bet ir galimybės dirbti patogiai. Būtent todėl Vakarų Lietuvos gyventojams bendrovė "Ecoservice" siūlo sprendimus, kaip asmeninių erdvių atnaujinimo darbus paversti efektyvesniais ir draugiškesniais aplinkai.

Statybines atliekas galite kaupti didmaišiuose arba konteineriuose

Statant ar remontuojant grindjuostės, putplastis, gipso plokščių likučiai, cemento ir betono ar kitokios statybinės atliekos dažniausiai kraunamos atnaujinamose patalpose ar šalimais kieme ir trukdo dirbti, laisvai judėti. Be to, bendrovės "Ecoservice Klaipėda" duomenimis, dažnai tokio tipo atliekos galiausiai nugula ir neleistinose vietose gamtoje ar prie konteinerių, formuodamos nelegalius sąvartynus.

Vis tik, remontuojant namus ar sodybą ir norint greitai sutvarkyti statybines atliekas, paprasčiausia išeitis – užsisakyti didmaišį, kurio išvežimu patiems rūpintis nereikia. „Tai – lengvi ir tvirti maišai, kurie talpina net iki 800 kg atliekų. Didmaišiai neužima daug vietos ir netrukdo aplinkiniams, tad puikiai tinka neturintiems kieme daug vietos. Be to, šiuose maišuose visą mėnesį galima kaupti ne tik remonto ar statybines atliekas, bet ir nereikalingus buities daiktus, pakavimo plėvelę, kartonines dėžes. Galiausiai darbuotojai specialiu transportu didmaišius išsiveža, tad patiems gyventojams dėl to sukti galvos nereikia“, – paslaugos privalumus pristato Laimonas Žemaitis, „Ecoservice Klaipėda“ atliekų surinkimo administravimo direktorius.

Tiesa, atliekant griovimo darbus ar tuo atveju, kai sunkių statybinių atliekų susikaupia ypač daug, yra kita alternatyva. Tai – 8-10 m³ metalinis statybinių atliekų konteineris, kurį patogu naudoti ne tik privačiose valdose, bet ir statybų verslą vykdančioms įmonėms. „Į šiuos konteinerius gali keliauti betonas, plytos, apšiltinimo medžiagos, gipso likučiai ir kitos sunkios statybinės atliekos. Užsisakius konteinerį, jis pristatomas per 1-3 darbo dienas ir gali būti pildomas visą savaitę, o jo išvežimu patiems rūpintis taip pat nereikia – paskambinus ir pranešus apie konteinerio pripildymą, jo turinys išvežamas specialiu transportu“, – vardija L. Žemaitis.

Kai nėra patogumų – galite rinktis biotualetą ir praustuvę

Įrengiant naujas patalpas, dažniausiai kanalizacijos ir vandentiekio infrastruktūra būna neįrengta arba atnaujinama, tad ir patogumų pastate – nebūna. „Ecoservice“ sanitarinių paslaugų vadovė Aušra Staneikienė atkreipia dėmesį, jog tokiais atvejais patogiausia rinktis biotualetus, nes jiems nereikalingas prijungimas prie vandentiekio ir kanalizacijos.

„Biotualetai leidžia koncentruotis į darbus ir nesirūpinti, kur prireikus atlikti subtilius reikalus. Be to, užsisakius biotualeto nuomos paslaugą, jis ne tik pristatomas į pageidaujamą vietą, bet ir ne rečiau nei kas keturias savaites išplaunamas aukšto slėgio įranga ir specialiomis cheminėmis priemonėmis, o nuomai pasibaigus – išvežamas. Prieš biotualeto eksploatavimą į jo talpyklą pilamas vandeniu atskiestas specialus sanitarinis skystis. Kai talpykla prisipildo, visas turinys pašalinamas asenizacine mašina, įpilamas naujas koncentratas ir biotualetas vėl būna paruoštas naudoti“, – paslaugos privalumus Vakarų Lietuvos gyventojams vardija ekspertė.

A. Staneikienė pabrėžia, jog biotualetų nuomos trukmė nėra ribojama. Juos gyventojai gali išsinuomoti tiek vienai dienai, tiek vieneriems metams ir ilgiau. „Biotualete papildomai dar gali būti įmontuojama praustuvė ir laikiklis rankų dezinfekavimo skysčiui, kurio atsargas taip pat papildo operatoriai. Kartu su biotualetu yra ir pisuaras, tualetinio popieriaus rulonų laikiklis, vidaus ir išorės užraktas. Taigi, atliekantiems remonto ar statybų darbus ten, kur nėra patogumų, belieka tik tvarkingai naudotis šiuo įrenginiu“, – priduria ekspertė.

A. Staneikienė taip pat teigia, jog biotualetas – paprastas sprendimas ne tik statybų vietoje, bet ir sodo sklypuose: „Kadangi biotualetas atitinka kilnojamojo daikto sąvoką ir nėra statinys, jam pastatyti sodo sklype atstumas iki sklypo ribos nereglamentuojamas. Be to, nebūtina laikytis apsaugos zonų nuo geriamojo vandens šaltinių ir gręžinių. Tad biotualetais be vargo gali naudotis ir soduose dirbantys, poilsiaujantys ar derlių auginantys gyventojai.“

Vandens rezervuarai – pravers statybose ir ūkyje

Pasak A. Staneikienės, kartu su didmaišiais ar konteineriu statybinėms atliekoms ir biotualetu patogiam darbui dar galima užsisakyti ir kubines vandens talpyklas. Tai – 1 000 litrų plastikinės IBC talpyklos, kurios ypač pasitarnauja statybinių mišinių maišymui (betonavimui, tinkavimui, glaistymui ir pan.) ten, kur nėra vandentiekio ar kito vandens šaltinio.

„Be to, vadinamieji IBC konteineriai dažnai naudojami ne tik statybvietėse, bet ir soduose, ūkiuose, kempinguose, poilsiavietėse ir net dušui įrengti lauke. Tai ypač patogi paslauga ir tiems, kurie nenori patys pildyti didžiulių vandens rezervuarų, o nori patogiai palaistyti šiltnamį, daržą, ūkį ar panaudoti vandenį higienos palaikymo reikmėms“, – pabaigoje priduria ekspertė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder