L. Kukuraitis: šiuo metu įmonėms jau išmokėta beveik 10 mln. eurų subsidijų už prastovas

L. Kukuraitis: šiuo metu įmonėms jau išmokėta beveik 10 mln. eurų subsidijų už prastovas

Socialinės apsaugos ministras Linas Kukuraitis sako, kad, paskutiniais duomenimis, įmonėms už prastovas jau yra išmokėta beveik 10 mln. eurų subsidijų.

„Šiuo metu iš visų paprašytų subsidijų jau yra išmokėta 96 proc. įmonių, ir jų kreipėsi per 12 tūkst. Tai 11,7 tūkst. įmonių jau yra gavusios išmokas ir suma siekia beveik 10 mln. eurų“, – LRT radijui antradienį sakė L. Kukuraitis.

Jis ragino už kovą subsidijas norinčias gauti įmones kreiptis per likusias balandžio dienas, nes vėliau prašymai už kovo mėnesį nebebus priimami.

Ministras tikino, kad subsidijos įmonėms yra išmokamos per dvi dienas nuo prašymo pateikimo.

„Pati pradžia su išmokomis, reikia pripažinti, užtruko, bet praėjusios savaitės pabaigoje tempas išaugo iki maksimalaus ir toks tempas turėtų būti užtikrinamas iki pat karantino pabaigos. Jei įmonės paprašys (subsidijų – ELTA) už balandį gegužės pradžioje, tai gegužės pradžioje gaus subsidijas ir tuos pinigus jau galės išmokėti darbuotojams ir jokio atidėjimo darbo užmokesčiams už prastovas nebebus“, – kalbėjo L. Kukuraitis.

Ministras akcentavo, kad pastaruoju metu stebima, jog Užimtumo tarnyboje įregistruojama daugiau naujų darbo vietų.

„Pavyzdžiui, šeštąją karantino savaitę fiksuojama dukart daugiau pasiūlymų nei penktąją. Jeigu paminėsime profesijas, kurios turi daugiau galimybių įsidarbinti, tai technikai, kvalifikuoti žemės ūkio, miškų, žuvininkystės ūkio darbuotojai, taip pat paklausūs administratoriai, pardavimų vadybininkai. Tai rodo, kad rinka grįžta į savo vėžes, taip pat fiksuojame, kad prastovų skaičius pradeda mažėti“, – kalbėjo L. Kukuraitis.

Subsidijos dydis siekia 70 proc. ir negali būti didesnis negu 1,5 minimalaus mėnesinio atlyginimo (MMA). Darbdavys įsipareigoja išlaikyti darbo vietą bent 6 mėnesius.

Taip pat nustatyta 90 proc. nuo darbuotojui priskaičiuoto darbo užmokesčio siekianti subsidija, bet ne daugiau nei 607 eurai, arba vienas MMA. Darbdaviai privalėtų išlaikyti darbo vietą bent 3 mėnesius

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder