Grožio specialistai kenčia nuo nelegaliai dirbančių kolegų

Grožio specialistai kenčia nuo nelegaliai dirbančių kolegų

Grožio paslaugų darbuotojai skaičiuoja antrą mėnesį be darbo: „Jau nuo gruodžio 16 d. štai visi mes sėdim namuose“, – laidoje „Alfa taškas“ teigė kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė.

„Situacija yra dviprasmiška: jeigu žiūrint iš mūsų pozicijos, kaip žmonių, kurie yra lojalūs savo profesijai ir klauso valdžios nurodymų, tai mums tie, kurie dirba namuose ir pažeidinėja įstatymą, elgiasi neteisingai [...].

Bet kalbant apie tai, kad žmonės nebeturi iš ko pragyventi, ko gero, pagundos užsidirbti vieną ar kitą eurą yra svarbiau negu tai, ką sako mūsų valdžia apie tai, kad, pavyzdžiui, visi šitie draudimai jiems negalioja“, – sakė J. Mačiulienė.

J. Mačiulienė teigė, kad paramą grožio specialistams karantino metu gauti nėra taip paprasta, kaip atrodo: „Naujos subsidijos, 260 eurų, dar nėra gavęs nė vienas žmogus.“

„Pagunda žmogui, paskata daryti, ko negalima, išsirutulioja tada, kai žmogus pradeda nebesusikalbėti su valdžia“, – teigė J. Mačiulienė.

„Šita piktžolė auga ne karantino metu – ji klesti labai labai seniai“, – apie nelegaliai dirbančius grožio paslaugų teikėjus kalbėjo J. Mačiulienė. 

„Kaip juos sugaudyti, tai turėtume sėsti prie bendro stalo su mūsų ekonomikos, gal finansų ir visais kitais ministrais ir pasikalbėti, kaip visa tai sustabdyti. Galbūt kažkam tai yra labai patogu – užsimerkti ir nematyti, kas dabar vyksta, nes kenčiam tai mes“, – pridūrė ji.

J. Mačiulienė teigė, kad nėra koronaviruso atvejų, susijusių su užsikrėtimu grožio paslaugų metu, nes higienos normos čia labai aukštos: „Mes jau išmokome dirbti, saugotis, mes mokame dezinfekuoti, ką visą laiką labai gerai mokėjom, niekada nebuvo kitaip. Grožio paslaugos – turbūt antros po medicinos, kurios taip stipriai prižiūri visą eigą.“

J. Mačiulienė laidoje teigė, kad kirpėjai nori ne valstybės išmokų, o tik vieno dalyko – dirbti.

Plačiau apie tai – laidoje „Alfa taškas“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder