Vyriausybė iš apskričių reformos kitąmet ketina sutaupyti 35 mln. litų

Vyriausybė iš apskričių reformos kitąmet ketina sutaupyti 35 mln. litų

Jau kitais metais įgyvendinus apskričių reformą valstybė sutaupys per 35 milijonus litų biudžeto lėšų, o darbuotojų sumažės daugiau nei dvigubai. Iš daugiau nei 2000 dirbančių valdininkų liks tik apie tūkstantį, skaičiuoja Vyriausybė.

Trečiadienį Vyriausybė priėmė nutarimą, kuriame numatyta, kad, įgyvendinus apskričių reformą, didžiausias leistinas valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, pareigybių skaičius mažinamas 1089 pareigybėmis. Šiuo metu apskričių viršininkų administracijoms patvirtintas didžiausias leistinas pareigybių skaičius yra 2035 pareigybės.

Kartu Vyriausybė paskirstė ir biudžeto asignavimus, kurie numatyti programoje "Valstybės valdymo išlaidos". Skaičiuojama, kad panaikinus apskričių viršininkų administracijas išeitinėms išmokoms ir kompensacijoms reikės apie 17,5 milijono litų, tačiau jau kitais metais bus sutaupyta per 35 mln. litų.

Ministerijos ir Vyriausybės įstaigoms perduodamas žemės tvarkymas, teritorijų planavimas ir statybos priežiūra, regioninė plėtra, lietuviškų mokyklų Rytų Lietuvoje, regioninių bibliotekų, regioninių ligoninių aptarnavimas, civilinė sauga ir kitos.

Tarp savivaldybėms perduodamų funkcijų - kai kurios švietimo funkcijos, mokyklos, vaikų globos namai, ligoninės ir kitos įstaigos. Kartu su perduodamomis funkcijomis savivaldybėms ir kitoms institucijoms bus užtikrintas ir finansavimas.

Panaikinus apskrities viršininko pareigybes ir likvidavus apskričių viršininkų administracijas, bus panaikintos besidubliuojančios ir tarpinės funkcijos - iš šiuo metu esamų 88 funkcijų bus panaikintos 58, 10 funkcijų - perduodamos savivaldybėms, o dar 20 funkcijų atliks ministerijos ir kitos valdžios institucijos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder