Vydas Gedvilas tikina, jog žadėtos mokesčių lengvatos bus įvestos ateityje

Vydas Gedvilas tikina, jog žadėtos mokesčių lengvatos bus įvestos ateityje

Komentuodamas mokesčių reformą, Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas teigia, kad žadėti, bet šioje Seimo sesijoje nenumatomi priimti, mokesčių pakeitimai bus atlikti ateityje. Priešingu atveju, pasak Seimo Pirmininko, Vyriausybė nesilaikytų savo programos.

Komentuodamas mokesčių pertvarką, V. Gedvilas išskyrė koalicinės Vyriausybės žadėtas Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatas būtiniausiems maisto produktams.

"Mes anksčiau ar vėliau šitas lengvatas priimsim ir sumažinsim mokesčius, tiesiog yra numatyta Vyriausybės programoje, bet galbūt šitie dalykai kartu su biudžetu ateis. Kiek man teko girdėti, tai tiesiog reikia laukti", - trečiadienį "Žinių radijo" laidoje sakė Seimo Pirmininkas.

Pasak V. Gedvilo, Vyriausybė privalo laikytis programoje įtvirtintų įsipareigojimų.

"Vyriausybės programoje koalicijos partneriai yra priėmę tokį sprendimą (...) būtiniausioms maisto prekėms priimti PVM lengvatą, tai aš manau, kad per tuos ketverius metus tikrai šitie žingsniai turi būti padaryti, kitaip mes nevykdom savo Vyriausybės programos", - pažymėjo V. Gedvilas.

Seimo Pirmininkas patikino, jog parlamentas sutaria dėl jau pateiktų mokesčių pakeitimų.

"Rytoj (ketvirtadienį - ELTA) mes priimsim pagrindines mokesčių įstatymo pataisas, kurioms buvo pakankamai vienbalsiai pritarta vakar", - patikino Seimo Pirmininkas.

V. Gedvilas užtikrino ir tai, jog PVM lengvatas viešbučiams ir maistui, "Sodros" lubų ir progresinių mokesčių klausimus Vyriausybė dar svarstys ateityje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder