Visuomenės nuomonė: šalies ir šeimos gerovės vertinimas rudenį nepakito

Visuomenės nuomonė: šalies ir šeimos gerovės vertinimas rudenį nepakito

Lapkričio mėnesį 6 proc. Lietuvos gyventojų buvo tos nuomonės, kad per pastaruosius du mėnesius ekonominė padėtis Lietuvoje pagerėjo.

Trys iš dešimties - 31 proc. - manė, kad ji nepasikeitė, o šeši iš dešimties - 59 proc. - viešosios nuomonės apklausos dalyvių nurodė, kad ekonominė šalies padėtis, jų nuomone, per pastaruosius kelis mėnesius pablogėjo.

Per mėnesį nuo spalio visuomenės nuomonės tyrimo šalies ekonominės padėties vertinimas nepakito.

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" naujienų agentūros ELTA užsakymu lapkričio 12-22 dienomis atliktos apklausos duomenimis, lyginant su vertinimais prieš metus, gyventojų nuomonė apie šalies ekonominę situaciją yra pagerėjusi - 26 procentiniais punktais sumažėjo respondentų, manančių, kad padėtis šalies ekonomikoje blogėja. 2009 metų lapkritį taip manė 85 proc., dabar - 59 proc. apklaustųjų.

Kaip ir anksčiau, ekonomine padėtimi Lietuvoje labiausiai nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, rajonų centrų ir mažų miestelių gyventojai, respondentai su mažiausiomis šeimos mėnesio pajamomis - mažiau nei 1200 litų.

Toje pačioje viešosios nuomonės apklausoje, vertindami savo šeimos finansinę padėtį, 5 proc. jos dalyvių sakė, kad jų šeimos finansinė padėtis per pastaruosius du mėnesius pagerėjo.

Daugiau nei pusė - 54 proc. - nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis per tą laiką pablogėjo, o keturi iš dešimties - 40 proc. - apklaustųjų atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis išliko nepakitusi.

Per mėnesį šeimos finansinės padėties vertinimas taip pat nepakito.

Prieš metus - 2009 metų lapkritį - 71 proc. Lietuvos gyventojų buvo tos nuomonės, kad šeimos finansinė padėtis pablogėjo. Šių metų paskutinį rudens mėnesį taip teigiančiųjų sumažėjo 17 procentinių punktų.

Dabartine šeimos finansine padėtimi labiausiai nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, rajonų centrų ir mažų miestelių gyventojai bei žmonės su mažiausiomis šeimos mėnesio pajamomis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder