Virginija Baltraitienė prekybininkų sąskaita siekia skatinti pieno vartojimą?

Virginija Baltraitienė prekybininkų sąskaita siekia skatinti pieno vartojimą?

Žemės ūkio ministrė, pasiūliusi sureguliuoti ūkininkų, pieno perdirbėjų ir prekybininkų santykius, siekia pastarųjų sąskaita skatinti pieno vartojimą. Pasak Virginijos Baltraitienės, iki 10 proc. sumažintas prekybos antkainis būtiniausiems pieno produktams sumažintų jų kainas ir paskatintų vartojimą.

„Prekybininkai turėtų riboti antkainį pagrindiniams pieno produktams, kurių sąrašą turėtų patvirtinti Vyriausybė. Ne tik prekybinis antkainis, bet yra lentynų mokesčiai, rampų, švenčių dienų, reklamos mokesčiai“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė V.Baltraitienė.

Anot jos, tai paskatins pieno produktų vartojimą.

„Mes manome, kad yra kasdieninio vartojimo prekės - pienas, sūriai - žmogus negyvena be jų. Ir aš manau, taip padidėtų vartojimas. Mes sakome, kad mes labai mažai suvartojame pieno produktų, palyginti su kitomis valstybėmis. Kodėl taip yra? Nes kaina labai didelė. Žmogui gal labiau apsimoka nusipirkti mėsos gabalą, jis sotesnis jaučiasi nei iš varškės. (...) Mes norime ir skatinti, kad būtų vartojimas pieno produktų, ir manom, kad prekybininkai ant kitų prekių, kurie nėra kasdienio vartojimo, gali dėtis antkainius, kurie nėra reglamentuojami“, - kalbejo V.Baltraitienė.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder