Vilniuje esančiai "Norfai" uždrausta prekiauti maisto produktais

Vilniuje esančiai "Norfai" uždrausta prekiauti maisto produktais

Dėl savikontrolės sistemos procedūrų, higienos bei maisto produktų ženklinimo pažeidimų UAB "Norfos mažmena" priklausančiame sostinės L. Asanavičiūtės gatvėje įsikūrusiame prekybos centre uždrausta prekiauti maisto produktais bei sustabdyta UAB "Rivona" priklausančio kulinarijos cecho veikla.

Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, bendrovei priklausančiame prekybos centre patikrinimą atliekantiems pareigūnams kilo įtarimas dėl parduotuvėje tvarkomų šalutinių gyvūninių produktų. Atlikus šių produktų dokumentų kontrolę nustatyta, kad apskaita nėra vedama nė viename gamybiniame padalinyje. Nėra apskaitos žurnalų, nors prekybos centre veikia ir mėsinė, ir kulinarijos cechas.

Įmonės darbuotojų tikinimu, pasibaigusio galiojimo maisto produktai nėra utilizuojami kaip to reikalauja teisės aktai, o perduodami labdarai.

Atlikus patikrinimą bendrovės "Rivona" kulinariniame ceche, veikiančiame tame pačiame prekybos centre, nustatyta, kad pagal gaminamą asortimentą gamybos patalpos yra per mažos, nėra atskirų pieno, žuvies produktams laikymui skirtų šaldytuvų, nėra skirtos sandėliavimo vietos bakalėjinėms žaliavoms. Vienoje patalpoje sandėliuojamos nevalytos daržovės, kiaušiniai ir bakalėjinės prekės. Toje pačioje patalpoje daržovės yra valomos ir smulkinamos mišrainėms, dėl to atsiranda kryžminės taršos rizika. Produktams po terminio apdorojimo nėra skirtos atvėsinimo vietos, atvėsinama toje pačioje gamybinėje patalpoje. Dalis gamybai skirtų produktų laikoma gatavų produktų šaldytuve. Buitinėse patalpose laikomos statinės su perdirbtu aliejumi bei pakavimo medžiagos, rankų plautuvė prikrauta pašalinių daiktų - ja nesinaudojama.

Dėl "Norfos" prekybos centro veiklos šiais metais gauti 5 vartotojų skundai, iš kurių 4 - pasitvirtino (2010 m. buvo gauta iš viso 13 vartotojų skundų, iš jų pasitvirtino 4).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder