"Vilniaus energija" už nesąžiningą komercinę veiklą turės mokėti 20 tūkst. litų baudą

"Vilniaus energija" už nesąžiningą komercinę veiklą turės mokėti 20 tūkst. litų baudą

"Vilniaus energija", nepasirūpinusi vartotojų interesais ir nesilaikiusi mokėjimo už šilumą pranešimui keliamų tikslumo, aiškumo ir išsamumo reikalavimų, turės mokėti 20 tūkst. litų baudą.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba konstatavo, kad UAB "Vilniaus energija" 2011 m. spalio mėnesio dienas papildomai įtraukdama į 2011 m. lapkričio mėnesį,  lapkričio mėnesio - į gruodžio sąskaitą, pasinaudojo pranašesne padėtimi bei ribota vartotojų šildymo paslaugos pasirinkimo laisve. Bendrovė, žinodama aplinkybes, darė poveikį vartotojų ekonominiam elgesiui, nesuteikdama informacijos apie teikiamų sąskaitų periodiškumą bei skirtingai taikomas kainas atskiriems atsiskaitymo laikotarpiams.

"Vilniaus energija" mokėjimo pranešime išskyrė vieną iš šilumos tiekėjo būtinųjų sąnaudų rūšių - "skola už kurą" - ir neinformavo vartotojų, kad tai objektyviai susiformavusi šilumos kainos dalis, atsiradusi visiškai nepriklausomai nuo šilumos energijos vartotojų valios.

Bendrovės komercinė veikla skatino vartotojus domėtis bendrovės teikiamų pranešimų teisingumu. Pavyzdžiui, vartotojai, kurie bendrovės paslaugomis pradėjo naudotis tik 2011 m., gavo pranešimus apie skolą už 2008-2009 m., kai jie jokių santykių su bendrove neturėjo. Tokie, daugiau laiko ir materialinių sąnaudų reikalaujantys,vartotojų veiksmai akivaizdžiai rodo, kad vartotojų ekonominis elgesys buvo paveiktas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder