Verslo liudijimai - po 1 Lt

Verslo liudijimai - po 1 Lt

Uostamiesčio politikai pasinaudojo šiemet jiems suteikta teise sumažinti verslo liudijimų įkainius. Kitąmet, priklausomai nuo užsiimamos veiklos, klaipėdiečiams verslo liudijimai kainuos nuo vieno lito iki pusantro tūkstančio. Tikimasi, kad sumažinus įkainius pavyks dalį miestiečių ištraukti iš "šešėlio".

Veiklų, kuriomis galima užsiimti turint verslo liudijimą, iš viso yra 89. Tačiau beveik pusė iš jų Klaipėdoje yra visiškai nepopuliarios: 18-ai veiklų nė vienas verslo liudijimas neįsigyjamas jau dvejus metus, o 24-ioms - tik vienetai. Pernai minimali liudijimo kaina siekė 1 440 litų, šiemet - 1 530 litų, tačiau šie įkainiai priklausydavo ne nuo vietos, o nuo centrinės valdžios nustatytos tvarkos.

Tačiau šiemet kiekvienai savivaldybei suteikta galimybė verslo liudijimų įkainius mažinti. Klaipėdos savivaldybės taryba šia proga pasinaudojo ir kai kurias kainas sumažino drastiškai.

Kitąmet mažiausiai populiariems verslo liudijimams nuspręsta taikyti tik simbolinį 1 Lt mokestį. Tokių veikų iš viso yra 24. Tai batų valymas, verpimas, knygų įrišimas, kapaviečių priežiūra, duobkasių paslaugos, laiptinių valymas ir kt.

Kitų veikų verslo liudijimams bus taikomas nuo 120 Lt iki 1,5 tūkst. Lt mokestis. Brangiausiai mokės statybos ir automobilių remonto verslo atstovai. Tuo metu populiariausių mieste veikų atstovai - prekybininkai, kirpėjai, kosmetologai, būsto nuomotojai - už verslo liudijimą turės pakloti 1,2 tūkst. Lt.

Tikimasi, kad sumažinus įkainius dalis iki šiol nelegalia veiklą užsiiminėjusių klaipėdiečių kitąmet verslo liudijimus išsiims.

Už išduotus verslo liudijimus į miesto biudžetą 2014 m. planuojama surinkti 1 mln. Lt, beveik tiek pat kiek ir šiemet.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder