Verslininkus kviečia investuoti į žuvivaisą

Verslininkus kviečia investuoti į žuvivaisą

Ketvirtadienį Klaipėdos mokslo ir technologijų parke bus pristatomos akvakultūros galimybės šalies pajūryje. Teigiama, jog užsiimti žuvivaisa ir kitokių vandens organizmų auginimu Klaipėdoje itin perspektyvu. Ne tik dėl miesto krantus skalaujančios Baltijos jūros, bet ir dėl geoterminio vandens teikiamų galimybių.

Su verslininkais, svarstančiais galimybę investuoti į akvakultūrą, bei ja besidominčiais mokslininkais, patirtimi dalinsis akvakultūros specialistai iš Vokietijos bei Lietuvos mokslo ir verslo atstovai.

Pasak Klaipėdos mokslo ir technologijų parko komunikacijų vadovo Andriaus Sutniko, ši ne tik ekologiškai, bet ir ekonomiškai svarbi tema, pristatoma Klaipėdoje, mat būtent šiam regionui žuvininkystė ir turėtų būti aktualiausia.

"Čia sąlygos žuvims augti yra bene tinkamiausios. Žinoma, kalbame ne apie žuvų auginimą jūroje, o apie tokias galimybes krante. Tačiau tai nereiškia, jog tam nereikalingas jūros vanduo. Daugelyje žuvininkystės sričių reikalingas būtent sūrus vanduo. Dar vienas unikalus Klaipėdos regiono išskirtinumas - geoterminis vanduo. Pasitelkiant jį sudaromos galimybės auginti tokias žuvis, kurias sutinkame tik šiltuosiuose vandenyse. Tai atveria duris ne tik į didesnes galimybes, bet ir į didesnį pelną", - sakė A. Sutnikas.

Pabrėžiama, jog akvakultūra apima ne tik žuvis, bet ir moliuskus, dumblius bei kitus vandens organizmus, kurie gali būti panaudojami įvairiose srityse.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder