Vasaros kaitra Vilniaus turguose pabrangino daržoves ir atpigino mėsos produktus

Vasaros kaitra Vilniaus turguose pabrangino daržoves ir atpigino mėsos produktus

Šį mėnesį turguose vasaros kaitra gerokai kilstelėjo daržovių kainas.

Dėl karštų orų ūkininkų laukuose kai kurių daržovių derlius užaugo mažesnis nei buvo tikėtasi, dalį jų sunaikino liūtys.Todėl pirkėjams dabar tenka brangiau mokėti nei įprastai už šviežius kopūstus, morkas, agurkus, bulves.

Turguose bulvių kilogramas kainuoja 1,5-2 litus, trumpavaisių agurkų kilogramas - iki 2,5 lito, pomidorai - po 3,5-4 litus. Už salotų kilogramą prašo 5 litų, už ridikėlių ryšulėlį - 2 litų, krapų - iki 1,5 lito.

Sostinės turguose daugėja savo produkcija prekiaujančių ūkininkų, tačiau pirkėjų srautai labai sumenkę, prekių apyvarta kritusi maždaug per pusę.

Statistikos departamento duomenimis, per antrąjį šių metų ketvirtį šalies turgaviečių apyvarta sudarė 256 mln. litų - 14 proc. mažiau nei pernai per tą patį laikotarpį. Palyginamuoju laikotarpiu maisto produktų pardavimai krito 11 proc., ne maisto - 19 proc.

Pasak Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkės Zitos Sorokienės, palyginti su praėjusių metų antruoju ketvirčiu, šiemet mėsos ir mėsos produktų parduota 12 proc., vaisių - 13 proc. mažiau, tačiau pieno ar daržovių pardavimai krito ne taip smarkai - 6 proc.

Šiuo metu šiek tiek sumažėjo tiek jautienos, tiek ir kiaulienos mėsos kainos. Kiaulienos kumpio kilogramas parduodamas po 9-10 litų, jautienos - apie 11-13 litų. Įvairūs mėsos subproduktai kainuoja po 4-5 litus už kilogramą.

Turguose vis dar trūksta veršienos. Šios rūšies mėsos kumpio kilogramas kainuoja apie 25 litus, karbonado - apie 20 litų, sprandinės - iki 15 litų.

Rūkytų lašinių kilogramas kainuoja 16 litų ir daugiau, skilandžio kilogramas - maždaug 25 litai, rūkytos dešros kilogramą galima nusipirkti ir už 16-18 litų.

Turguose daug įvairių rūšių duonos ar pyrago gaminių. "Šešupės" ar "Senolių" duonos kilogramas kainuoja apie pustrečio lito. Už panašią kainą parduodama ir "Ajerų", "Kvietinė", "Aukštaičių", "Agluonos" duona.

Vilniaus centriniuose turguose daug mėlynių. Už jų litrą prašo iki 7-8 litų, už gervuogių - 10 litų. Ant prekystalių daug vietos sodininkų užaugintų juodųjų ir raudonųjų serbentų, agrastų, slyvų. Netrūksta grybų - geltonųjų voveraičių. Šių grybų litras kainuoja apie 5 - 6 litus.

Bitininkai šiemetį medų siūlo pirkti po 18-20 litų už kilogramą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder