Vartotojus vargina reklaminės žinutės

Vartotojus vargina reklaminės žinutės

Vis daugiau klientų skundžiasi ir būna nepatenki gaunamomis reklaminėmis SMS žinutėmis iš drabužių parduotuvių, maisto, telekomunikacijų ir kitų įmonių.

Dažnas nežino, kodėl tokie reklaminiai pranešimai gaunami, trūksta informacijos, kaip jų atsisakyti. Pasirodo, tai nėra taip jau sunku. Dažniausiai užtenka vieno skambučio ir paslauga būna nutraukiama.

„Bitės“ atstovė ryšiams su visuomene Raminta Rimkienė pasakojo, jog jų klientu tapdamas žmogus pasirašo specialas paslaugų teikimo sutartis, kuriose ir būna nurodytas sutikimas gauti reklamines žinutes.

Tačiau atstovė patikino, jog tokių pranešimų, kuriuose siūlomi mokėjimo planai, įvairios naujienos, galima atsisakyti paskambinus nemokamu numeriu į aptarnavimo centrą arba kreipusis į artimiausią saloną.

R. Rimkienė taip pat teigė, jog klientai visada raginami atidžiau žiūrėti, kur ir kam jie pateikia savo kontaktinius duomenis, patikrinti, ar už juos jau nėra pažymėtas laukelis, kad telefono numerį galima naudoti rinkodaros tikslais.

„Neturime galimybės ir teisės savavališkai stabdyti kitų bendrovių informacinių žinučių siuntimą, jei klientas davė sutikimą tokias žinutes gauti. Todėl greičiausias kelias – pačiam klientui tiesiogiai kreiptis į pranešimų siuntėją“, - VE.lt pasakojo ji.

„Bauhof“ ir „Monton“ įmonių darbuotojos nurodė, jog trumpąsias žinutes vartotojai gauna užpildę tam tikras anketas, kur pažymi varnele, kad pageidauja jas gauti.

Atsisakyti tokios paslaugos siūloma labai paprastai - susirasti įmonės kontaktus ir paskambinus pranešti, kad norima nutraukti tokių informacinių pranešimų gavimą.

Taisyklės atrodo nesudėtingos, tačiau atsiranda kitų problemų – reikia turėti laiko, ieškoti kontaktinių duomenų, o ir ne visi skambučiai yra nemokami. Tiesa, savo pageidavimus galima atsiųsti ir elektroniniu būdu.

„Žmogus turėtų telefonu ar elektroniniu paštu atsiųsti savo numerį ir tada mes nurodome savo programuotojui išjungti šią paslaugą“,- pasakojo „Bauhof“ darbuotoja.

Tokios pat sąlygos galioja ir norintiems atsisakyti ne tik telefonu, bet ir elektroniniu paštu gaunamų įmonės reklamų, pasiūlymų.

Todėl visi tie, kuriuos erzina penktadienį gaunamos žinutės apie nuolaidas alkoholiniams gėrimams, kuriems nepriimtinos anksti rytais brukamos reklamos apie naujausias drabužių kolekcijas, turi teisę šios informacijos atsisakyti.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder