Valstybinė žemė sulaukė nemažo susidomėjimo

Valstybinė žemė sulaukė nemažo susidomėjimo

Paskutiniajame aukcione kai kurių parduodamų ir nuomojamų Klaipėdoje esančių valstybinės žemės sklypų kaina kilo kaip ant mielių, o kiti nesulaukė nė vieno interesanto.

Valstybės žemės fondas aukcione bandė parduoti tris ir išnuomoti du sklypus esančius uostamiestyje.

Didžiausio susidomėjimo sulaukė Paryžiaus Komunos g. 10A esantis 0,24 ha ploto visuomeninės, administracinės paskirties pastatų statybos sklypas, kurio pradinė kaina siekė beveik 318 tūkst. litų. Dėl šio sklypo varžėsi 4 interesantai, tad sklypą pavyko parduoti gerokai brangiau nei tikėtasi - už 460 tūkst. litų.

Žiobrių g. 1 esantis 7,2 aro sklypas, kuriame galima statyti komercinės paskirties, prekybos, paslaugų ar pramogų objektus sudomino du interesantus. Jis parduotas už kiek daugiau nei 220 tūkst. litų. Pradinė jo kaina buvo 172 641 litas.

Brangiausiai iš parduodamų sklypų įvertintas Šiaurės pr. 27 esantis 0,62 ha ploto inžinerinės infrastruktūros, susisiekimo ir inžinerinių komunikacijų aptarnavimo objektų statybos paskirties sklypas nieko nesudomino. Už jį norėta gauti mažiausiai 706 037 litus.

Iš dviejų aukcione nuomai pristatytų sklypų išnuomoti pavyko vieną. Už Liepų g. 80 komercinės paskirties, prekybos, paslaugų ar pramogų objektų statybai skirto 3,6 ha sklypo nuomą per metus tikėtasi gauti mažiausiai 102 tūkst. Lt nuomos mokesčio. Dėl jo varžėsi du dalyviai. Galutinė kaina - 135 tūkst. litų metinės nuomos.

Tuo metu Kuršių nerijoje, Smiltynės g. 17A, esantis komercinės paskirties 15,8 aro sklypas liko neišnuomotas.

"Kol kas negaliu pasakyti, ar likusius sklypus dar kartą bus bandoma parduoti ar išnuomoti aukcione. Lapkričio pabaigoje numatytas dar vienas aukcionas, kuriame bus bandoma parduoti vieną sklypą", - sakė Valstybės žemės fondo Klaipėdos žemėtvarkos ir geodezijos skyriaus vadovo pavaduotoja Laima Jasinskienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder