Valstybinė darbo inspekcija pirmąjį pusmetį nustatė 662 neteisėtai dirbusius asmenis

Valstybinė darbo inspekcija pirmąjį pusmetį nustatė 662 neteisėtai dirbusius asmenis

Per pirmąjį šių metų pusmetį Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) inspektoriai dėl galimo nelegalaus darbo atliko beveik 4 tūkst. tikrinimų ir nustatė 662 neteisėtai dirbusius asmenis. 2014 m. per tą patį laikotarpį nustatytas 621 nelegaliai dirbęs asmuo. Dėl šio pažeidimo teismams nagrinėti šiemet perduota 170 administracinių teisės pažeidimų protokolų.

Išnagrinėję bylas pagal darbo inspektorių perduotus protokolus, teismai šiais metais skyrė apie 126 tūkst. eurų baudų, tarp kurių fiziniams asmenims, naudojusiems nelegalų darbą, skirtos po 1,8 tūkst. eurų, po 3,5 tūkst. eurų ir panašios baudos.

Pasak VDI pranešimo spaudai, teismų nutarimuose atsispindi gana įvairūs pažeidėjų savo poelgio vertinimai: vieni nuoširdžiai gailėjosi, antri - neigė nelegalaus darbo faktus, bet tuo pačiu aiškino, kad įforminti sutarčių nenorėjo dėl didesnių įsipareigojimų, treti pripažino, kad žinojo apie įstatymų reikalavimus sudaryti darbo sutartis ir pranešti "Sodrai", bet nežinojo apie pažeidimo padarinius, dar kiti - tiesiog apgaudinėjo nelegaliai dirbusius...

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder