Už atsiskaitymą kortelėmis vartotojų papildomai apmokestinti nebus galima

Už atsiskaitymą kortelėmis vartotojų papildomai apmokestinti nebus galima

Vartotojų nebebus galima papildomai apmokestinti, atsiskaitant kredito arba debito kortelėmis, nes nuo sausio 13 dienos pradėta taikyti tai draudžianti direktyva.

Kaip teigia Lietuvos bankų asociacijos vadovas Mantas Zalatorius, Lietuvoje ši praktika nebuvo paplitusi, tačiau pavienių atvejų pasitaikydavo.

„Lietuvoje tokie papildomi mokesčiai nebuvo paplitusi praktika, tačiau Europoje tokių atvejų pasitaiko. Pavyzdžiui, pigių skrydžių kompanija „Ryanair“, atsiskaitantiems internetu galėjo pritaikyti papildomą mokestį“, - Eltai teigė M. Zalatorius.

Europos Komisijos pranešime nurodoma, kad pradėjus taikyti persvarstytą Antrąją mokėjimo paslaugų direktyvą, draudžiama taikyti papildomus mokesčius vartotojams už mokėjimą kredito arba debito kortelėmis atsiskaitant tiek parduotuvėje, tiek internetu.

Pasak M. Zalatoriaus, šiuo metu ši direktyva perkeliama į Lietuvos teisę.

Direktyva taip pat atveriama ES mokėjimų rinka mokėjimo paslaugas teikiančioms bendrovėms, dėl tų paslaugų gaunančioms prieigą prie informacijos apie mokėjimo sąskaitą.

Taip pat, anot Komisijos, nustatomi griežti elektroninio mokėjimo saugumo ir vartotojų finansinių duomenų apsaugos reikalavimai. Taip pat mažinama atsakomybė už mokėjimus be leidimo ir nustatoma besąlyginė teisė susigrąžinti tiesioginio debeto eurais sumą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder