Ūkio ministras dėl spekuliacijų cukraus kaina kaltina prekybos centrus

Ūkio ministras dėl spekuliacijų cukraus kaina kaltina prekybos centrus

Lietuvos didieji prekybos centrai greičiausia naudojasi savo dominavimu rinkoje, kadangi realaus pagrindo kelti cukraus kainą Lietuvoje nėra, o panika dėl esą kylančių cukraus kainų yra kuriama dirbtinai, tikina ūkio ministras Dainius Kreivys.

"Cukraus Lietuvoje yra pakankamai, jo tikrai netrūksta ir Europos Sąjungos šalyse. Londono ir Niujorko pasaulinėse biržose cukraus kainos šią savaitę krito", - pažymi ūkio ministras Dainius Kreivys.

Ūkio ministerijos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje cukraus atsargos sudaro beveik pusę per metus šalyje suvartojamo kiekio, o per metus Lietuvoje suvartojama 110 tūkst. tonų cukraus. Tuo tarpu ES šalyse yra sukaupta apie 2 mln. tonų cukraus.

Pasak ministerijos, Lietuvos didieji prekybos tinklai nebuvo gavę jokių pranešimų apie tai, kad cukraus gamintojai ar tiekėjai žada kelti cukraus kainas.

"Yra požymių, kad didieji Lietuvos prekybos tinklai naudojasi savo dominavimu rinkoje. Pirmadienį kviečiuosi tinklų vadovus aptarti susiklosčiusios padėties", - pabrėžė D. Kreivys.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder