TVF: Lietuvai gali tekti įsivesti naujų mokesčių

TVF: Lietuvai gali tekti įsivesti naujų mokesčių

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) pritaria Lietuvos Vyriausybės siekiams įvesti naujus mokesčius tam, kad būtų sumažintas valstybės biudžeto deficitas.

Pirmadienį Premjeras Algirdas Butkevičius buvo susitikęs su TVF misijos Lietuvoje atstovais ir jos vadovu Kristofu Klingenu (Christoph Klingen).

Pastarojo teigimu, nors Lietuvos finansiniai rodikliai yra geri, tačiau papildomi mokesčiai leistų sukaupti daugiau lėšų biudžete.

"Finansinis deficitas vis dėlto siekia 2,5 proc. BVP, o mes tikimės, kad jis kada nors pasieks nulinę ribą. Vyriausybė jau keletą metų imasi tam tikrų korekcijų ir jos yra labai sėkmingos. Vyriausybės išlaidos yra vienos mažiausių visoje Europos Sąjungoje. (...) Korekcijos yra labai sėkmingos, bet vis tik gali tekti priimti naujų mokesčių. Dar tiksliai neaišku, kurioje srityje, bet tie mokesčiai yra reikalingi, bet žinoma, tokie sprendimai nebus populiarūs", - kalbėjo TVF atstovas.

ELTA primena, kad Prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusią savaitę teigė, jog šiuo metu nereikia jokių naujų mokesčių, o lėšų į valstybės biudžetą tam, kad būtų kompensuotos per krizę sumažintos pensijos, galima gauti iš ekonomikos augimo.

Valstybės vadovė kalbėjo, jog mokesčiai reikalingi tik tada, kai yra susiklosčiusi ypatinga finansinė padėtis arba vienas iš ekonominių rodiklių yra labai prastas. Šiuo metu, anot D. Grybauskaitės, šalyje nėra nei to nei to.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder