Turto bankas: Palangoje - dar daugiau lankytinų vietų

Turto bankas: Palangoje - dar daugiau lankytinų vietų

Valstybės įmonės Turto bankas specialistai valstybiniame miške šalia viešbučio „Auska“ esančioje tvoroje baigia įrengti papildomus praėjimus, rengiasi pakabinti naujus informacinius ženklus. Jau kitą savaitę Palangos miesto gyventojai, poilsiautojai lengvai ras įėjimą ir išėjimą iš šiuo metu aptvertos valstybinio miško teritorijos dalies. 

Turto bankas, įrengęs papildomus praėjimus ir pakabinęs informacinius ženklus, išsprendė pagrindinę problemą - laisvą žmonių bei gyvūnų judėjimą pajūrio parko zonoje. Tad nuo šiol visi norintys galės patogiau patekti į valstybinį mišką. Buvo siūlymų visai nugriauti tvorą, tačiau toks sprendimas neracionalus ekonomiškai - reikėtų daugiau kaip 100 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų. 

Turto bankas buvo gavęs Miškų tarnybos prašymą nugriauti „Auskos“ viešbutį juosiančią tvorą. Tačiau Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija dar 2017 gegužės 3 dieną patvirtino tvorą esant teisėtu statiniu - tvora buvo pastatyta pagal jos statybos metu galiojusių teisės aktų reikalavimus ir teisėtai įregistruota. 

Siekdami rasti visoms pusėms priimtiną sprendimą, banko atstovai surengė suinteresuotų institucijų (Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos ir miškų departamento, Valstybinės miškų tarnybos, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos, Finansų ministerijos ir Turto banko) atstovų pasitarimą. 

Susitikime sutarta tvoros negriauti ir kartu su „Auskos“ viešbučiu ieškoti kitų - ekonomiškai ir teisiškai pagrįstų kompleksinių sprendimų. 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder