Turkai galvijų mėsą Lietuvoje pabrangino beveik 50 proc.

Turkai galvijų mėsą Lietuvoje pabrangino beveik 50 proc.

Puolę Lietuvoje supirkinėti mėsinius galvijus turkai padėjo per kelis mėnesius kainas padidinti beveik 50 proc. Teigiama, kad eksportuotojai primiršo net ilgus metus pelningiausia buvusią Rusijos rinką.

"Verslo žinios pirmadienį rašo, kad paskui paaugusią paklausą nuo 3,4 Lt/kg už gyvąjį svorį, kiek mokėta vasaros viduryje, kaina šoktelėjo iki 5 Lt/kg.

"Mano skaičiavimu, iš Lietuvos į Turkiją išvežama iki 80 proc. šalyje užauginamų jaučių. Tai daugiau nei buvo vežama į Rusiją. Jaučių pas mus jau trūksta, juos perkame Latvijoje, kur turime įsteigę kooperatyvą, nes Estija iššluota prieš kelis mėnesius", - sako žemės ūkio kooperatyvo "Lietuviška mėsa" valdybos pirmininkas. Vidmantas Jonika.

Jis viliasi, kad šis bumas, jei jis užsitęs, atgaivins mūsų šalies gyvulininkystę. Jei ūkininkai pasiliks auginti bulius, ateinančiais metais galvijų pas mus bus daugiau.

Skerdyklos UAB "Agaras" vadovas Petras Vainoras sako, kad jau sklinda gandai, jog patys turkai jau rengiasi pas mus ne tik pirkti, bet ir investuoti į gyvulių auginimą. Kiek šie planai realūs, kol kas neaišku.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder