Sostinės turguose gerokai pabrango veršiena, kai kurie rūkyti mėsos gaminiai.
Šviežios mėsos pardavėjai aiškina, kad dėl didelio veršelių eksporto į Izraelį vidaus rinkoje jau nuolat stinga veršienos, ji vis brangsta. Mūsų šalies ūkininkams geriau apsimoka veršelius parduoti užsienio supirkėjams nei prieauglį toliau penėti. Juolab kad eksportuotojai už veršelius moka gerokai daugiau nei vietiniai.
Halės turguje už rūkytų lašinių kilogramą prašo 16 litų ir daugiau, skilandžio kilogramas kainuoja maždaug 25 litus, rūkytos dešros kilogramą galima nusipirkti už 15-17 litų. Kiaulienos kumpio kilogramas parduodamas po 9-10 litų, jautienos - 11-13 litų. Įvairūs mėsos subproduktai - po 4-5 litus už kilogramą.
Kol kas nekyla pieno produktų kainos, už sviestą, grietinę pardavėjai prašė tiek pat kaip ir praeitą savaitę.
Jau antra savaitė tebesilaiko padidėjusios ekologiškos duonos, pyrago gaminių kainos. Antai už kilogramą iš ekologiškų grūdų iškeptos juodos duonos teko mokėti 7 litus - net pora litų daugiau nei anksčiau. Maždaug litu dviem brangiau kainuoja ir kitos rūšies duona, pyragas, konditerijos kepiniai.
Sostinės Kalvarijų ir Halės turguose bulvių kilogramas kainuoja nuo 1 iki 1,5 lito, agurkų kilogramas - iki 3 litų, panaši ir pomidorų kaina.
Turguose ant prekystalių jau sumažėjo tikrųjų baravykų, tačiau užtenka šilbaravykių, kazlėkų, vadinamųjų kalpokėlių. Už kilogramą baravykų nori gauti 25-30 litų, kazlėkų nedidelis krepšelis kainuoja 4-5 litus.
Už spanguolių litrą prašo 8-9 litų, už aviečių litrą - iki 8 litų. Lietuviškų obuolių kilogramas kainuoja nuo 1,5 iki 2,5 lito.
Kalvarijų ir Halės turguose kilogramas medaus kainuoja apie 20 litų.
Rašyti komentarą