Turguose nepinga duona ir pyragai, trūksta grikių

Turguose nepinga duona ir pyragai, trūksta grikių

Sostinės turguose jau antra savaitė brangiau pardavinėjama duona ir pyrago gaminiai. Daugelio rūšių duonos kilogramo kaina pabrango maždaug dešimtadaliu, šiek tiek daugiau - pyragai.

Beje, šiek tiek pabrango ir pieno produktai. Pasak pieno perdirbimo įmonių atstovų, ir toliau brangstant žaliaviniam pienui, gamintojai neišvengiamai turi didinti pieno produktų kainas ir vidaus rinkoje.

Prognozuojama, kad toliau pieno produktai, atskiromis grupėmis, brangs laipsniškai iki Naujųjų metų. Kainų didėjimas priklausys ir nuo pieno supirkimo kainų, ir nuo situacijos pieno produktų rinkoje.

Sostinės turguose, kaip ir prekybos centruose, stokojama grikių. Šiuo metu jų kilogramo kaina pakilusi net iki 5 litų. Tikimasi, kad sulaukus naujojo derliaus rugsėjo pabaigoje grikiai turėtų atpigti.

Kol kas tiek šviežios mėsos, tiek įvairių rūkytų gaminių kainos turguose stabilios.

Už rūkytų lašinių kilogramą nori 16 litų ir daugiau, skilandžio kilogramas kainuoja maždaug 25 litus, rūkytos dešros kilogramą galima nusipirkti ir už 15-17 litų. Kiaulienos kumpio kilogramas parduodamas po 9-10 litų, jautienos - 11-13 litų. Įvairūs mėsos subproduktai - po 4-5 litus už kilogramą.

Turguose ant prekystalių nedidelėse krūvelėse sukrauta daug baravykų, raudonikių. Kainos nemenkos - už penkis nedidelius baravykus prašo 10 litų, už tiek pat raudonikių - keliais litais mažiau. Voveraičių litras kainavo 5-6 litus, kazlėkų nedidelis krepšelis - 4 litus.

Turguose daug spanguolių, jų litras kainuoja 7 litus. Sodininkai, ūkininkai į turgus atveža daug aviečių, už jų litrą prašo iki 8 litų. Lietuviškų obuolių kilogramas kainuoja nuo 1,5 iki 2,5 lito. Beje, sodininkai sako, kad šiemet obuolių derlius prastas.

Tiek Kalvarijų, tiek Halės turguose bitininkai siūlo medaus, kitų bičių produktų. Už kilogramą medaus prašoma nuo 18 iki 20 litų.

Sostinės Kalvarijų ir Halės turguose bulvių kilogramas kainuoja iki 1,5 lito, agurkų kilogramas - iki 1,3 lito, pomidorų - apie 2,5 lito.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder