Traukiniai nebeveš keleivių iš Klaipėdos į Šilutę

Traukiniai nebeveš keleivių iš Klaipėdos į Šilutę

Dėl bendrovei keliamų tikslų gerinti savo finansinius ekonominius rodiklius ir mažinti keleivių vežimo veiklos sąnaudas, taip pat dėl valstybės nepajėgumo šiuo metu kompensuoti patiriamų keleivių vežimo nuostolių, nuo gegužės 29-osios "Lietuvos geležinkeliai" žada nebevežti keleivių maršrutais "Šiauliai-Rokiškis-Šiauliai" ir "Klaipėda-Šilutė-Klaipėda" bei įvesti naują traukinių maršrutą "Šiauliai-Panevėžys-Šiauliai".

Nuolat mažėjant keleivių nutraukiamuose maršrutuose bendrovė kreipėsi į jais aptarnaujamų rajonų savivaldybes siūlydama iš dalies kompensuoti patiriamus nuostolius bei suderinti autobusų ir geležinkelių eismo grafikus, tačiau norimi rezultatai nebuvo pasiekti.

Keleivių vežimo veiklos nuostolius bendrovė priversta kompensuoti iš kitų vykdomų veiklų pajamų. Tokia situacija blogina "Lietuvos geležinkelių" konkurencingumą lyginant su kitų šalių geležinkeliais, kur keleivių vežimo nuostolius kompensuoja valstybė, stabdo tolesnę plėtrą.

AB "Lietuvos geležinkeliai" tiki, kad, nepaisant keleivių vežimo geležinkeliais veiklos nuostolingumo, ateityje bus laikomasi nuostatos, jog geležinkelis yra perspektyvi ir skatintina transporto rūšis keleivių vežimo srityje bei yra patraukli ekologiniu, saugumo užtikrinimo, eismo grūsčių sprendimo galimybių ir kitais požiūriais.

Pasikeitus ekonominei-socialinei situacijai šalyje bei atsiradus poreikiui plėsti keleivių vežimo paslaugas geležinkelių transportu, bendrovė pasiruošusi atnaujinti keleivių vežimą minėtais maršrutais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder