Tradicinėje parodoje "Grožis 2014" - dėmesys ir vidiniam grožiui

Tradicinėje parodoje "Grožis 2014" - dėmesys ir vidiniam grožiui

Jau šį savaitgalį, spalio 10-12 dienomis, Klaipėdos "Švyturio" arenoje vyks tradicinė bendrovės "Expo Vakarai" rengiama paroda "Grožis 2014". Šiemet parodoje dėmesys bus skiriamas ne tik įvaizdžio ir stiliaus formavimui ar grožio rinkos naujovėms, bet ir vidiniam grožiui, jo paieškoms.

Tris dienas vyksiančiame renginyje bus pristatyti prabangūs nišinės parfumerijos aromatai, jaunų ir jau Lietuvos vardą pasaulyje garsinančių dizainerių naujausios drabužių kolekcijos, prizines vietas pasaulio čempionatuose laimėjusių Lietuvos kirpėjų darbai.

Dar daugiau dalyvių ir naujovių

Planuojama, jog 10-oji paroda taps dar didesne ir dar įspūdingesne grožio švente nei buvo iki šiol. Kasmetiniame Vakarų Lietuvos regiono grožio renginyje šiemet dalyvaus apie 140 grožio paslaugas teikiančių įmonių ir kompanijų iš Lietuvos bei Latvijos. Kompanijų stendai įsikurs dviejuose "Švyturio" arenos aukštuose, ekspozicinis plotas yra visiškai užpildytas.

Vienas iš svarbių parodos akcentų - kelintus metus iš eilės Lietuvos kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos (KIGSA) kirpėjams ir grožio specialistams rengiamas atviras čempionatas, kuriame dalyvauja ir Latvijos meistrai. Dalyviai bus kviečiami varžytis madingo moterų ir vyrų įvaizdžio kūrimo, piešimo ant kūno ("body art"), makiažo, nagų dizaino ir kitose rungtyse.

"Paroda užaugo ir išsiplėtė. Pernai renginyje apsilankė per 10 tūkst. lankytojų. Šiemet šis skaičius turėtų būti dar didesnis. Šis renginys svarbus ne tik paslaugų teikėjams, grožio specialistas ir profesionalams. Jis tampa puikia pradžia ir tiems, kurie nori pradėti savo verslą. Žinios, kontaktai, grožio rinkai siūlomos naujovės ir galimybė susipažinti su garsiais prekiniais ženklais, mokymai specialistams bei visiems, besidomintiems mada - visa tai ir yra parodos "Grožis 2014" tematika. Šiais metais temų spektrą papildė ir dar viena naujovė - lektorių ir specialistų seminarai bei mokymai, skirti vidiniam grožiui", - renginį pristato "Expo Vakarų" projektų vadovė Vaida Petruokienė.

Projektų vadovės teigimu, paroda "Grožis 2014" šį savaitgalį lauks ne tik dailiosios lyties atstovių. Vienintelis toks metuose renginys atviras ir vyrams - čia naujoves pristatys įmonės iš visos Lietuvos ir Latvijos, todėl tai yra puiki galimybė išrinkti savo mylimai moteriai dovaną, kurios galbūt įprastai uostamiestyje neįmanoma surasti.

Graži moteris - laiminga moteris

"Atėjau pas jus, kad atrasčiau save", - šiuos žodžius dažnai tenka išgirsti makiažo ir įvaizdžio mokyklą uostamiestyje įkūrusiai Olesiai Žuravliovai. Apie makiažo ir įvaizdžio svarbą moters gyvenime, išorinio grožio ir vidinės harmonijos paieškas parodoje vizažistė kalbės seminare "Atrask save". Jo metu O. Žuravliova pristatys tendencijas, spalvas, naujausias technikas, produktų pritaikomumą. Seminaro metu bus atliekami parodomieji makiažai, kurių metu dieninį makiažą specialistai transformuos į vakarinį bei proginį.

"Mokysiu moteris suprasti, kokios jos yra, kokiomis nori būti ir kaip to pasiekti. Juk kartais tereikia visai nedaug, kad moteris pražystų - ryškiai raudonų lūpų, tinkamo makiažo. Parodoje mūsų makiažo ir įvaizdžio mokykla pristatys ir kreatyvinių makiažų interpretacijas "The call to change". Per makiažą parodysime, kaip atskleisti vidinį grožį, išlaisvinti save ir įgyti pasitikėjimo" , - pasakoja O. Žuravliova.

Moteriškumo mokykos "Damų akademija" lektorė ir įkūrėja Vaida Bengardavičienė parodoje "Grožis 2014" ne tik dalinsis žiniomis apie vidinio moters grožio svarbą jos gyvenime, bet ir mokys seminaro dalyves efektyvių, greitų technikų, padedančių atgauti vidinę pusiausvyrą.

"Renginyje kviesime į du seminarus ir juose kalbėsime apie pagrindines vyrų ir moterų bendravimo klaidas bei kaip jų išvengti, apie vidinio grožio puoselėjimą ir paieškas. Moters laimė yra santykiuose, nes tik būdama rami ji spinduliuoja grožį ir pastovumą. Kai moteris rami - tai ir šeimoje viskas klojasi sklandžiai, ir darbe nekyla problemų, ir sveikata yra gera", - teigia V. Bengardavičienė.

Lektorė sako, jog moteriai labai svarbu neprarasti energijos arba praradus - išmokti ją atgauti. Todėl mokymų metu vyks praktiniai užsiėmimai, padėsiantys išgirstas žinias perimti greičiau.

"Graži moteris gyvena harmonijoje su savimi ir aplinkiniu pasauliu. Jos žydėjimas, kaip ir augalo, pirmiausia gimsta viduje. Džiugu, jog vis dažniau apie tai pradedama kalbėti ir Lietuvoje, o mes turime vis daugiau galimybių mokyti moteris siekti vidinio grožio, kuris yra pamatinis ir pats svarbiausias kiekvieno iš mūsų gyvenime", - įsitikinusi moteriškumo mokyklos įkūrėja V. Bengardavičienė.

DIDŽIAUSIA. Planuojama, jog 10-oji paroda taps dar didesne ir dar įspūdingesne grožio švente nei buvo iki šiol. Kasmetiniame Vakarų Lietuvos regiono grožio renginyje šiemet dalyvaus apie 140 grožio paslaugas teikiančių įmonių ir kompanijų iš Lietuvos bei Latvijos.

Informacija

Pardos darbo laikas:
Spalio 10 d. 11-19 val.
Spalio 11 d. 10-19 val.
Spalio 12 d. 10-17 val.
Seminarai ir pasirodymais ant scenos nemokami (mokamas tik įėjimas į parodą).
Informacija: tel.: +370 682 63059, www.expo-vakarai.lt.

Pasirodymų scenoje programa

Spalio 10 d.
11 val. parodos atidarymas.
12-13 val. "Paryžietiškas dieninis makiažas su SLA Paris dekoratyvine kosmetika". Aidos studija.
13-13.20 val. sporto klubo pasirodymas, UAB "Kapitolijaus pramogos".
15-15.20 val. sporto klubo pasirodymas, UAB "Kapitolijaus pramogos".
16.30- 16.50 val. sporto klubo pasirodymas, UAB "Kapitolijaus pramogos".
17-18 val. "The call to change" - kreatyvinių makiažų interpretacijų pasirodymas. Įkvepiančios spalvos ir idėjos. "Olesia Žuravliova makeup and image school".

Spalio 11 d.
VIII Atviras čempionatas kirpėjų ir grožio specialistų Vakarų Lietuvoje čempionatas, kuriame dalyvaus ir Latvijos meistrai. Dalyviai bus kviečiami varžytis madingo moterų ir vyrų įvaizdžio kūrimo, piešimo ant kūno, makiažo, nagų dizaino ir kitose rungtyse. Čempionato scenoje pasirodys Kaliningrado atstovas, garsus kirpėjas stilistas Andrejus Bonginas, pristatysiantis įspūdingus savo darbus - naujausių kirpimų teatralizuotą šou, sukurtą būtent šiai parodai.

Spalio 12 d.
12-12.10 val. Klaipėdos siuvimo ir paslaugų verslo mokyklos kolekcija "Keliaujantys tekstilės raštai". Jaunatviškai patraukli kolekcija, kurioje atsispindi stilizuoti Suomijos tautiniai raštai ir elementai.
12.15-12.25 val. M. Pakalniškytės kolekcija "Vasara". Kolekcijos ypatingas moteriškumas, drabužiai jaunai dalykiškai moteriai.
12.30-12.45 val. Klaipėdos siuvimo ir paslaugų verslo mokyklos kolekcija "Aguona". Kolekcija ekstravagantiškai dalykiškai moteriai.
13-13.30 val. Kristina Valančiūtė - "Mados Injekcijos" pažiba. Kolekcija "Evoliucija". Iš mados pramonės imamas elementas, jis evoliucionuoja, auga, didėja, transformuojasi, kol virsta meno kūriniu - drabužiu".
13.30-14 val. "Jolitos stiliaus" kolekcija "Nuotaika". Spalvinga, unikali, nepriklausoma, rankų darbo vienetinių drabužių linija, skirta moterims, kuriose slypi didelė spalvų derinių įvairovė.
14-14.30 val. "Liza svajos" kolekcija "Spalvotasis ruduo". Patogūs ryškiaspalviai laisvalaikio rūbai moterims ir vaikams.
14.30-15.30 val. VDA Telšių fakulteto Aprangos ir mezgimo dizaino specialybės studentės: Rytės Krakauskaitės kolekcija "Luxort" (moteriškų drabužių kolekcija) - asmeninė laisvalaikio aprangos interpretacija rudens/žiemos sezonui; šokių studijos "TINA DANCE" (autorė Toma Tupikaitė-Šemeklienė) kolekcija "Žvelk Giliau/ Look Deeper" - perteikiamas išorinis ir vidinis žmogaus pasaulis - sudėtingi kostiumai, transformuojami užtrauktukus ir šibori techniką pasitelkus; Simonos Remeikaitės kolekcija "Etnoateiviai" - senųjų majų kultūros ir šiuolaikinių technologijų bei siluetų junginys, atskleidžiantis modernią etnoperspektyvą šiuolaikinėje aprangoje.

Seminarų programa

1 salė

Spalio 10 d.
12-13 val. "Kamufliažas su "Coverderm" kosmetika - "Tatuiruočių maskavimas". Pranešėja: Irma Vrublevska, UAB "Erdesa".
13-14 val. "Beskausmis nepageidaujamų plaukų šalinimas visam gyvenimui, naudojant šiuolaikines elektroepiliacijos technologijas". Pranešėjas: Andrius Narmontas, plėtros vadovas, kompanija "Bellapelle".
14-15 val. "Neinvazinės estetinės technologijos šiuolaikinėje kosmetologijoje: dermoabrazija ir elektro-mezoporacija". Pranešėjas: Andrius Narmontas, plėtros vadovas, kompanija "Bellapelle".
15-16 val. "Fiziologiškai reguliuojanti medicina. Mezoterapijos taikymas stimuliuojant drenažinę funkciją. Raukšlės. Alopecija. Celiulitas. Randai". Pranešėja: Gunos homeopatinių produktų specialistė, Indrė Tabaraitė, "Grožio akademija".
16-17 val. "Moteriškas ir vyriškas sušukavimas panaudojant "Farcom professional" modeliavimo priemones". Pranešėja: kirpėja-stilistė Jūratė Krištaponienė, UAB "Kuryba".

Spalio 11 d.
11-14 val. "Veido priežiūros aparatai profesionaliam naudojimui. "Bielenda Professional" kosmetikos pristatymas. Pranešėja: kosmetologė Eleonora Maciulevičienė. Organizatorius - UAB "Kosmeda".
14-15 val. "Peptidai revoliucija grožio pasaulyje". Pranešėjas: Kauno mokslinio gamybinio sveikatos ir revitalizacijos centro vadovas Audrius Bendikas.
15-15.30 val. "Ostemedoje" mokslinis požiūris į maistą - ar Jūsų maistas grožiui ir sveikatai?" Pranešėja: reabilitacijos centro "Ostemeda" gydytoja dietologė Laura Romeraitė.
15.30-16 val. Estetinė osteopatija - sveika ir patikima grožio puoselėtoja. Pranešėja: reabilitacijos centro "Ostemeda" osteopatė Ana Kastrica.
16-17 val. "Gerinti gyvenimo kokybę, iš esmės mažinant chemikalų naudojimą mūsų namuose". Pranešėja: "RAB Norwex Baltic" filialo vadovė Danutė Zimnickienė.
17-18 val. "Be raukšlių per tris minutes" kremai su polipeptidais. Pranešėja: Ella Sakalauskienė.

Spalio 12 d.
12-15.30 val. Praktinis "IBI Flawless"(JAV) gelio lako ir gelio priauginimo seminaras. Būtina išankstinė registracija: tel. 869984977, Svetlana. Vietų skaičius ribotas. Pranešėja: "IBI Flawless" technikė Lietuvoje Vaida Kamarauskienė. Organizatorius UAB "Krinona".

2 salė

Spalio 10 d.
12-17 val. "Praktinis LAKME (Ispanija) dažymų seminaras kirpėjams". Seminaro metu bus pristatyta profesionali LAKME kosmetika ir atlikti modelių dažymai, vyks konsultacijos. Būtina išankstinė registracija: tel. 8 699 84977, Svetlana. Vietų skaičius ribotas. Pranešėja: LAKME technikė Lietuvoje Tatjana Gerasimovič. Organizatorius UAB "Krinona".

Spalio 11 d.
11-12 val. "Kaip kurti harmoningus santykius: 5 esminiai principai, kurie santykiuose įneša ramybę ir darną". Pranešėja: "Damų akademijos" vadovė Vaida Bengardavičienė.
12-13 val. "Spalvų parinkimo taisyklės. Paprasta ir įdomu". Pranešėja: Įvaizdžio ir makiažo mokyklos stilistė Kristina Kalmykova.
13-14 val. "Korėjietiškas SU DZOK taškinis delnų masažas, skirtas moters hormoninės sistemos subalansavimui". Pranešėjas: Klaipėdos miesto klubo "Kelias į save" vadovas Arūnas Jonuškis.
14-15 val. "Atrask save" - makiažo ir įvaizdžio vaidmuo gyvenime. Tendencijos, spalvos, pokyčiai, naujausios technikos, produktų pritaikomumas". Parodomieji makiažai, kurių metu dieninį makiažą transformuosime į vakarinį bei proginį. Registracija: [email protected], tel: +37065558319. Pranešėjas: "Olesia Žuravliova make up and image school".
15-16 val. "Psichinė sveikata ir grožis". Pranešėja: neurolingvistinės terapijos konsultantė, psichoterapeutė, portalo VLMEDICINA.LT konsultantė Linga Švanienė.
16-17 val. "Meditacinės praktikos moters vidinio grožio išsiskleidimui. Vidinių pojučių, naujo pasaulio atradimas". Pranešėjas: Klaipėdos miesto klubo "Kelias į save" vadovas Arūnas Jonuškis.
17-18 val. "Stiliaus vadovas protingoms moterims". Pranešėja: Įvaizdžio ir makiažo mokyklos stilistė Kristina Kalmykova.

Spalio 12 d.
11-12 val. "Praktikumas: Efektyvios ir greitos technikos, kaip šiuolaikinėms moterims atgauti vidinę pusiausvyrą bei energiją". 6 technikos, kurios pritaikytos šiuolaikinės stiprios moters gyvenimo ritmui ir kuriomis galite naudotis bet kur, bet kada, kai tik pasijusite pavargusi, suirzusi ar užgrius problemos. Jau per kelias minutes pasijusite turinti daug jėgų, lengvai išspręsite problemas ir spindėsite džiaugsmu bei vidine ramybe. Tinka moterims nuo 18 metų iki... Pranešėja: "Damų akademijos" vadovė Vaida Bengardavičienė.
12-13 val. "Tu - sveika, graži, laiminga" (1 dalis). Moters sveikata: penkios stichijos (pancamahabhuta) visatoje ir mumyse, biologinės energijos (došos), jų įtaka sveikatai, fiziniam kūnui, emocijoms, psichikai, dienos režimas, maistas-prana, fizinis aktyvumas ir praktinis užsiėmimas (biologinių energijų nustatymo testai individualiai). Pranešėjas: UAB "Spa Shanti".
14-15 val. "Tu - sveika, graži, laiminga" (2 dalis). Moters grožis: grožio sąvoka ir jos kitimas laiko tėkmėje (grožio standartų istorija), kasdieniniai grožio ritualai (oda, plaukai, apranga, papuošalai), vidinis moters grožio šaltinis ir praktinis užsiėmimas (bendras žaidimas). Moters laimė: vidinis balsas, dvasinis kelias, laikas sau = laikas kitiems, laimės versmė ir praktinis užsiėmimas (laiškas draugei).
15-16 val. "Vaistinių augalų galia saugant jaunystę". Pranešėja - gydytoja vaistažolininkė-homeopatė, portalo VLMEDICINA.LT konsultantė Zofija Tikuišienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder