Tik kas dešimtas žmogus savo šeimos finansinę padėtį vertina kaip pagerėjusią

Tik kas dešimtas žmogus savo šeimos finansinę padėtį vertina kaip pagerėjusią

Šeimos finansinė padėtis gerėja tik 12 proc. šalies gyventojų, rodo apklausa.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu liepos 10-23 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės "Baltijos tyrimai" atliktos apklausos duomenimis, liepos mėnesį kas dešimtas (10 proc.) apklaustas Lietuvos gyventojas savo šeimos finansinę padėtį įvertino kaip pagerėjusią (lyginant su buvusia prieš du mėnesius). Keturi iš dešimties (40 proc.) respondentų nurodė, kad jų šeimos finansinė padėtis paskutiniu metu pablogėjo, o kas antras (49 proc.) atsakė, kad jų šeimos finansinė padėtis per paskutinius du mėnesius nepasikeitė. 1 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Lyginant su birželio mėnesio apklausa, gyventojų vertinimai šiuo klausimu nepakito, o per paskutinius metus (lyginant su gyventojų atsakymais 2014 metų liepą) nepatenkintųjų savo šeimos finansine padėtimi padidėjo 18 procentinių punktų.

Savo šeimos finansine padėtimi daugiau yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (iki 450 eurų), pensininkai, bedarbiai, darbininkai ir ūkininkai, lenkų tautybės gyventojai, kairiųjų pažiūrų respondentai.

Kad jų šeimos finansinė padėtis gerėja, kiek dažniau minėjo jaunesni nei 30 metų žmonės, didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu bei su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (per 800 eurų), vadovai bei specialistai ir tarnautojai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder