"Tele2" dėl konkurentų reklamos kreipėsi į Konkurencijos tarybą

"Tele2" dėl konkurentų reklamos kreipėsi į Konkurencijos tarybą

Bendrovė Tele2 kreipėsi į Konkurencijos tarybą dėl, esą klaidinančios konkuruojančios bendrovės "Bitė" lyginamosios reklamos.

Bendrovę "Tele2" papilktino "Bitės" "Labas kontrakto" reklama, kurioje nusifilmavusi jų buvusi klientė dėsto, esą dėl to, kad pakeitė tinklą sutaupiusi 70 litų.

"Tele2" vertinimu ši reklama yra melaginga, ja yra klaidinami vartotojai.

"Ten yra daug melo. Pagrindinis dalykas yra tai, kad "Bitės" transliuojamoje reklamoje teigiama, kad vartotoja perėjo iš "Tele2" ir per tris mėnesius sutaupė 70 litų, tai yra netiesa, ji niekaip negalėjo tiek sutaupyti, nes per tris paskutinius mėnesius, atmetus įrangos mokesčius, vartotoja išleido mažiau nei 30 litų", - naujienų agentūrai ELTA teigė "Tele2" korporacinės komunikacijos direktorius Andrius Baranauskas.

"Tele2" atstovas tai pat atkreipė dėmesį, kad, pagal įstatymą, reklamoje lyginti galima tik tarpusavyje palyginamus dalykus.

"Negalima lyginti taburetės ir automobilio, paslaugos ir daikto. Šiuo atveju kompanija lygina vartotojo išlaidas tik paslaugai, kurios yra bendrovėje "Bitė" ir grupės kompanijoje su klientės išlaidomis paslaugai ir įrangai, kuriuos klientė išleido "Tele2". Bet lyginti galima paslaugą su paslauga, jie turėjo atmesti išlaidas telefonui", - sakė A. Baranauskas.

"Tele2" neįtikina argumentai, kad kompanija reklamoje pasikliovė kliente. "Kompanija tam ir yra kompanija, kad galėtų pasamdyti teisininkus, rinkodaros specialistus ir daug kitų profesionalų, kurie atliktų savo darbą ir užtikrintų, kad reklama, kurią pati kompanija perka, nebus klaidinanti", - sakė A. Baranauskas.

"Tele2" atstovas teigė, kad jo atstovaujama bendrovė nebandė kreiptis į "Bitę" ir aiškintis santykius taikiai.

"Žala jau buvo padaryta, vartotojai jau buvo suklaidinti. Vartotojai jau matė reklamą. Kitą vertus, iš bendrovės komentarų yra akivaizdu, kad naudos iš to nebūtų buvę, nes bendrovė nepripažįsta savo klaidos", - sakė A. Baranauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder