Teismas uždraudė streikuoti "Švyturio" darbininkams

Teismas uždraudė streikuoti "Švyturio" darbininkams

Vakar Klaipėdos apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija, išnagrinėjusi bendrovės "Švyturys-Utenos alus" prašymą, uždraudė įmonės darbuotojams streikuoti.

Teismo sprendimu AB "Švyturys" profesinės sąjungos organizacijai bei Utenos alaus darbininkų sąjungai, uždrausta organizuoti ir vykdyti streiką minėtos bendrovės gamybos padaliniuose - "Švyturio" ir "Utenos alaus" daryklose.

Ginčas tarp šalių kilo dėl neterminuoto streiko pripažinimo neteisėtu. Teisėjų kolegija pažymėjo, jog, nors Konstitucijoje ir įtvirtinta darbuotojų, ginančių savo ekonominius ir socialinius interesus, teisė streikuoti, tačiau ji nėra absoliuti ir jos įgyvendinimas gali būti siejamas su tam tikromis sąlygomis ir apribojimais.

Teisėjų kolegija konstatavo, jog netaikius laikinųjų apsaugos priemonių ir neatidėjus paskelbto streiko teismo sprendimo įvykdymas gali pasunkėti arba pasidaryti nebeįmanomas, nes streikas jau bus įvykęs. Teisėjai sutiko su "Švyturio-Utenos alaus" išdėstyta pozicija, kad streikas paveiktų ne tik įmonės veiklą, bet ir darbuotojų gerovę.

Todėl Klaipėdos apygardos teismas, siekdamas užtikrinti teismo sprendimo įvykdymą, taip pat vadovaudamasis ekonomiškumo, proporcingumo principais, bendrovės "Švyturys-Utenos alus" jungtinės profesinių sąjungų atstovybės liepos 15 dienos sprendimu skelbtą liepos 25-osios streiką uždraudė iki įsiteisės teismo sprendimas.

Be to, teisėjų kolegija pažymėjo, kad bylos dėl streiko teisėtumo yra nagrinėjamos skubos tvarka, o argumentai, kodėl streiko surengimas kitu laiku pažeistų darbuotojų teises ir jų interesus, nebuvo pateikti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder