Teismas: "Nota Bene" lieka nepatikimų tiekėjų sąraše

Teismas: "Nota Bene" lieka nepatikimų tiekėjų sąraše

Lietuvos apeliacinis teismas (LAT) netenkino "Nota Bene" skundo dėl įmonės įtraukimo į nepatikimų tiekėjų sąrašus.

"Nota Bene" į nepatikimų tiekėjų sąrašus buvo įtraukta rugsėjį, kai Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai prie Aplinkos ministerijos laiku nepristatė prekių, atitinkančių techninę specifikaciją. Tokį sprendimą įmonė skundė iš pradžių Vilniaus apygardos, o vėliau ir Lietuvos apeliaciniam teismui.

"Pasak Lietuvos apeliacinio teismo teisėjos Romualdos Janovičienės, pačios UAB "Nota Bene" pasyvumas ir nerūpestingumas sukėlė jai nepageidaujamų padarinių - informacijos apie netinkamą sutarties vykdymą viešą paskelbimą", - ketvirtadienį pranešė LAT.

"Nota Bene" taip pat skandalingai pagarsėjo kariuomenei už 8 kartus didesnę nei rinkos kainą pardavusi įrankių lauko virtuvėms. Su kariuomenei dažnai bendradarbiaujanti įmonė po įtraukimo į nepatikimų tiekėjų sąrašus trejus metus galės būti šalinama iš visų institucijų organizuojamų viešųjų pirkimų.

Nepaisant to, "Nota Bene" savininkė - "Nota Grupė" - trečiadienį pranešė kurianti naują įmonę "ProGear LT", kuri perims dalį "Nota Bene" veiklos ir "specializuosis bendradarbiavimu ne tik su mažaisiais, bet ir su didžiaisiais klientais". "Nota Bene" taikomos sankcijos viešųjų pirkimų srityje negalioja "ProGear LT".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder