"Technoramos" komandoje - robotas konsultantas

"Technoramos" komandoje - robotas konsultantas

Klaipėdoje veikiančiose buitinės technikos ir elektronikos parduotuvėse "Technorama" jau kurį laiką galima pastebėti riedantį robotą konsultantą. Šią savaitę su parduotuvės lankytojais robotukas bendrauja prekybos centre BIG įsikūrusioje "Technoramos" parduotuvėje.

Miestiečiams pirmasis toks Lietuvoje robotas buvo pristatytas praėjusių metų pabaigoje, prieš pat didžiąsias metų šventes. Tuomet robotukas atliko Kalėdų Senelio padėjėjo vaidmenį. Dabar jis parduotuvių lankytojus supažindina su įvairiomis prekėmis. Tiesa, su žmonėmis bendrauja ne pats robotas, o jį valdantis "Technoramos" darbuotojas, kuris tai daryti gali būdamas bet kur - svarbiausia, kad būtų palaikomas interneto ryšys. Juokaujama, kad robotui konsultantui iki tobulumo tetrūksta rankų - paimti ir paduoti klientui prekę, apie kurią ką tik pasakojo.

Robotukas, važinėjantis riedžio principu, valdomas iš mobiliojo įrenginio (telefono, kompiuterio arba planšetinio kompiuterio) ir gali judėti ten, kur yra bevielis internetas. Ant dviejų ratų sumontuotas planšetinis kompiuteris, galintis nusileisti žemiau ar pakilti aukščiau.

Pasak "Technoramos" rinkodaros vadovo Renato Šapokos, robotukas įdarbintas konsultantu pastebėjus, kad žmonėms įdomu ir jį apžiūrėti, ir su juo pabendrauti.

"Šiuo metu turime tik vieną tokį robotą ir šią savaitę iki gegužės 5-osios jis važinėjasi BIG prekybos centre, tad norime pakviesti žmones apsilankyti, pabendrauti, nusifotografuoti. Žmonių reakcija - teigiama, vyresniems žmonėms jis dažniausiai sukelia nuostabą, labai šiltai jį priima vaikai. Šiuo metu robotuką testuojame ir, jei jis sėkmingai veiks, galbūt vėliau suteiksime galimybę žmonėms patiems pabandyti jį valdyti", - kalbėjo R. Šapoka.

Pasak pokalbininko, tikėtis, kad šis robotas pakeis žmones, neverta. Vis dėlto R. Šapoka pabrėžė, kad tai yra kitoks bendravimo su žmonėmis, kurie vis labiau yra linkę naudotis technologijomis, būdas ir ateityje tokie robotai gali atsirasti visose didžiosiose "Technoramos" parduotuvėse.

Reklama

KOMANDA. Šią savaitę robotas konsultantas įsiliejo į prekybos centre BIG esančios "Technoramos" kolektyvo gretas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder