Tarybai - siūlymai didinti ir mažinti

Tarybai - siūlymai didinti ir mažinti

Ketvirtadienį posėdžiavęs Tarybos miesto ūkio komitetas pritarė sprendimui didinti kelionių miesto autobusais branginimui, vietinės rinkliavos už atliekas ir prekybos viešose vietose tvarkos pakeitimams.

Spalio 27-ąją vyksiančiame Tarybos posėdyje bus svarstomas keleivių vežimo kainų padidinimo sprendimo projektas, pagal kurį nuo gruodžio 1-osios brangtų visų rūšių elektroniniai bilietai išskyrus kartinius, nesikeistų autobusuose parduodamų bilietų kaina. Kioskuose bilietėlis brangtų 20 centų. Anksčiau tam jau pritarė Tarybos kolegija bei Finansų ir ekonomikos komitetas.

Komitetas taip pat palaimino Aplinkos kokybės skyriaus siūlymą netaikyti vietinės rinkliavos už atliekas viešose vietose laikinai, ne ilgiau nei tris dienas prekiaujantiems žmonėms - jie įprastai už tai mokėdavo 9 arba 12 litų. Apmokestinimo už šiukšlių išvežimo gali sulaukti iki šiol už šią paslaugą nemokėję didesnių nei 60 kv. metrų garažų savininkai, kurie šiuose statiniuose verčiasi ūkine veikla.

Įgyvendinant mažmeninės prekybos taisyklių bei kitus teisės aktų pakeitimus, siūloma koreguoti prekybą viešose vietose - ją leisti pradėti ne 6, o 7 val. bei apmokestinti lauke statomus žaidimų automatus. Verslininkams už kiekvieną iš jų gali tekti susimokėti 30 litų per mėnesį.

Paplūdimiuose norima uždrausti prekybą visą parą - esą taip būtų išvengta girtavimo šioje miesto dalyje.

Į posėdį iškviestas Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda politikus turėjo informuoti, kaip reaguota į šių metų liepą vykusio išvažiuojamojo posėdžio metu išsakytas pastabas: kodėl nesutvarkyti takai Melnragėje ir Giruliuose, P. Lideikio gatvėje - atitvarai, paplūdimyje - neįrengtos radiofikacijos linijos. Atsakymas į visus klausimus buvo kone identiškas - šiemet tam neužteko lėšų, darbai perkelti kitiems metams ar net vėlesniam laikui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder