Tarp Vladimiro Romanovo ir Dariaus Mockaus - žodžių karas

Tarp Vladimiro Romanovo ir Dariaus Mockaus - žodžių karas

Lietuvos verslo padangėje bręsta dar vienas konfliktas. Šį kartą nesutarimo durklais pradėjo svaidytis Ūkio banko pagrindinis akcininkas Vladimiras Romanovas ir „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus, rašo delfi.lt.

Pirmadienį portale alfa.lt, kuris per antrinę bendrovę priklauso „MG Baltic”, pasirodė straipsnis prie V. Romanovą. Jame neva atskleidžiami V. Romanovo ryšiai su aukštas pareigas užimančiais teisininkais.

Trečiadienį su V.Romanovu susijusios bendrovės leidžiamame laikraštyje „Vilniaus diena“ pasirodė trumpa žinutė, kurioje kredito įstaigos akcininkas V. Romanovas kaltina „MG Baltic“ prezidentą D. Mockų grasinimais ir šantažu.

Žinutėje aiškinama, kad „MG Baltic“ koncernas iš banko, kurio akcininku yra V. Romanovas, buvo pasiskolinęs 46 mln. Lt ir už šį kreditą užstatė 12 ha žemės. Pasak „Vilniaus dienos“, koncernas Ūkio bankui yra nesumokėjęs 5 mln. Lt palūkanų ir daugiau nei 2 mln. Lt delspinigių. Nesulaukus palūkanų ir delspinigių žemė buvo perimta banko žinion.

Tekste pateikiamas p. Romanovo komentaras, kuriame dėstoma, kad "šitie vyrukai įsivaizduoja, jog jie yra Lietuvos karaliai".

"Anksčiau galvojau: keista, kodėl jų veikloje atsiranda lavonų – tas pasikorė, tas nusišovė, tas buvo nunuodytas, ano žmona nukrito nuo laiptų. Bet dabar man tapo aišku, kad čia natūralūs procesai jų veikloje – psichiškai nesveikų žmonių nesveikos ambicijos", - cituojamas p. Romanovas.

D. Mockus į teismą nesikreips

„MG Baltic“ trečiadienį popiet išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad dienraštyje „Vilniaus diena“ paskelbtame V. Romanovo komentare pateikta informacija visiškai neatitinka tikrovės ir yra akivaizdus melas.

Reaguodamas į tokį išpuolį, koncerno „MG Baltic“ prezidentas D.Mockus teigia, jog bet kokiu atveju, į teismą kreiptis neketina, tačiau reikalaus, jog paskelbta klaidinga informacija būtų viešai paneigta.

„Svarstome, ar su ponu Romanovu išvis verta veltis į diskusiją. Kreipdamiesi į teismą tik sugaištume savo brangų laiką ir apkrautume kitus beprasmišku darbu. Manau, jog esame šmeižiami tyčia – koncernas „MG Baltic“ per visą savo verslo istoriją neturėjo, neturi ir neketina turėti jokių reikalų su Ūkio banku, nes turi rimtų abejonių tiek dėl jo reputacijos, tiek dėl jo finansinio stabilumo ir patikimumo apskritai. Tokio pobūdžio komentarai ir išsišokimai yra būdingi šiam žmogui – tai kompromituoja tik jį patį ir jau seniai mūsų nebestebina. Vartodamas tokią leksiką viešoje erdvėje, V.Romanovas prasilenkia su bet kokia verslo etika, todėl mano požiūriu – net neverta leistis į bet kokius ginčus“, – pranešime cituojamas koncerno vadovas.

Pasak D.Mockaus, visos kalbos apie koncerno nemokumą yra absoliučiai nepagrįstos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder