"Švyturys Brewery" ieško drąsių tarpukario alaus reklamų

"Švyturys Brewery" ieško drąsių tarpukario alaus reklamų

Tarpukario Lietuvos alkoholio reklama dabar sukelia šypseną ir nuostabą - įdomiausius šio laikotarpio alaus rinkodaros sprendimus Klaipėdos gyventojai ir svečiai galės apžiūrėti jau vasarą atidaromoje rekonstruotoje "Švyturys Brewery" alaus darykloje. Bendrovė kviečia prisidėti prie šios ekspozicijos ir pasidalinti išsaugotomis tarpukario alaus reklamomis.

Reklamos tarpukario Lietuvoje smarkiai skyrėsi nuo dabartinių - dažniausiai būdavo pieštos, atkreipiančios dėmesį ir drąsios. Reklamų turinys priklausė nuo fantazijos.

Rekonstruotoje "Švyturys Brewery" darykloje veiks paroda, siekianti iliustruoti įdomiausius aludarystės istorijos Lietuvoje faktus. Tarpukario alaus rinkodara - išskirtinė ekspozicijos dalis. Prie jos aktyviai prisidėti skatinami visi Lietuvos gyventojai, namie saugantys tarpukario alaus reklamos pavyzdžius.

Rinkodaros taisyklė tarpukariu - jokių taisyklių

Tarpukariu pagrindinis reklamos sklaidos kanalas buvo spauda, o žinomų žmonių integracija būtų buvusi nesuprasta. Šiais laikais dėl savo turinio tarpukario rinkodara primena karikatūras ir yra naudojama tik parodoms. Tuomet reklamą dažniausiai sudarydavo pieštinis vizualas ir skambus tekstas. Reklamuojami produktai ir paslaugos būdavo pristatomi kaip gyvybiškai svarbūs ir geriausi rinkoje. Tam, žinoma, nereikėjo jokių įrodymų ar tyrimų.

Tačiau tai nereiškia, jog reklamos kurtos bet kaip. Buvo pasitelkiamos rinkodaros strategijos, galima pastebėti bendras pozicionavimo tendencijas. Dažniausiai reklamų turinio sprendimuose buvo naudojama kontekstinė informacija, trumpi pamokymai ir etiketo taisyklės. Reklamuojami produktai pristatomi kaip sprendimas ar pagalbinė priemonė susitvarkyti su prieš tai iškelta problema ar elgesio norma.

Ekspozicijai ieškomi tarpukario rinkodarą atspindintys pavyzdžiai

Ketvirtojo dešimtmečio pradžioje dėl kylančio akcizo mokesčio alkoholiniams gėrimams ir alaus sindikato monopolijos alus paprastų gyventojų kurį laiką buvo laikomas prabangos preke. Tačiau iš JAV Lietuvą pasiekusi ekonominė krizė sumažino perkamąją galią ir dar labiau pakurstė rinkodaros specialistų kūrybiškumą. Kadangi alaus kaina kilo ir suvartojamas kiekis mažėjo, buvo reikalingos į atmintį įstringančios reklamos.

Taigi tuometės alaus daryklos nesidrovėjo ir aktyviai ragino vartoti savo produkciją vaizdingomis ir iškalbingomis reklamomis. Įvairių alynų ir bravorų iliustracijos vaizdavo plačiai besišypsančius alaus mėgėjus, o tekstai skelbė, kad tikri alaus žinovai turi reikalauti tam tikro gėrimo ir įsitikinti, jog nieko geresnio ir pigesnio rasti neįmanoma.

"Švyturys Brewery" kviečia Lietuvos gyventojus iliustruoti aludarystės istoriją kartu ir pasidalinti turimais originalios tarpukario alaus reklamos pavyzdžiais - to meto spausdintinės alaus reklamos iškarpomis, plakatais ar kito formato rinkodaros žinutėmis.

"Švyturys Brewery" rekonstruota alaus darykla Klaipėdoje duris atvers jau vasaros pradžioje. Naujas traukos centras skirtas ne tik kitokių pramogų išsiilgusiems vietiniams gyventojams, bet ir aludaryste besidomintiems svečiams iš kitų miestų. Darykloje vienu metu galės būti verdama iki 18 alaus rūšių, lankytojams bus organizuojamos ekskursijos po daryklą, degustacijos, veiks modernus gastrobaras.

Dėl turimų eksponatų kreiptis:
BVRG Burson-Marsteller
Goda Diečkutė, [email protected]
Mob.: +370 685 12801

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder