Susisiekimo ministerija: Lietuvos vilkikai sieną turi kirsti be kliūčių

Susisiekimo ministerija: Lietuvos vilkikai sieną turi kirsti be kliūčių

Dvišalius leidimus turintys Lietuvos vilkikai, kaip ir anksčiau, turėtų kirsti sieną be kliūčių, nes trečiųjų šalių kroviniai jais gabenami iš Lietuvoje esančių logistikos centrų, teigia Susisiekimo ministerija.

Kaip jau buvo skelbta, Rusijos muitinė nuo antradienio į šalį neįsileidžia Lietuvos vilkikų, kurie į Rusiją gabena nelietuviškos kilmės krovinius pagal dvišalius Rusijos išduotus leidimus, net jei kroviniai buvo pakrauti Lietuvoje. Vežėjų teigimu, tokiam kroviniui muitininkai pradėjo reikalauti trišalių leidimų, kurių Rusija yra išdavusi mažiau.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis susidariusią padėtį aptarė su Rusijos transporto ministru Igoriu Levitinu. Šią situaciją taip pat ketinama aptarti Budapešte vyksiančiame ES šalių transporto ministrų susitikime. Lietuvos atstovai ruošiasi vykti į Maskvą derėtis su Rusijos pareigūnais.

Lietuva paprašė oficialios Rusijos informacijos, kodėl nuo vasario Rusijos muitinė ir Transporto inspekcija sugriežtino Lietuvos ir kitų Europos Sąjungos vežėjų patikrą.

Manoma, kad Lietuvos ir kitų ES šalių vežėjų kontrolė buvo sugriežtinta, kai šie perėmė anksčiau Lenkijos vežėjų į Rusiją vežtus krovinius. Lenkija ir Rusija iki šiol nėra susitarusios dėl leidimų.

Nacionalinės vežėjų asociacijos "Linava" delegacija trečiadienį išvyko į Latvijos pasienį, kur su Rusijos muitinės ir valstybinės transporto priežiūros inspekcijos pareigūnais planuojama aptarti šios šalies institucijų naujai taikomos krovinių įvežimo į šalį instrukcijos patikslinimą, kuris turėtų padėti užtikrinti sklandų krovinių vežimą su Europos Sąjungos ir kitų pasaulio šalių kilmės dokumentais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder