Stengiamasi įdarbinti savivaldybės įmones

Stengiamasi įdarbinti savivaldybės įmones

Tikimasi, kad įdarbinus savivaldybės įmonę Klaipėdos miesto eismo reguliavimo priemonių eksploatacijos bei įrengimo ir gatvių apšvietimo elektros tinklų einamojo remonto bei priežiūros darbų įkainiai bus mažesni.

Ketvirtadienį miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje pritarta tam, kad būtų patvirtinti nauji eismo reguliavimo priemonių (kelio ženklų, šviesoforų ir kt.) eksploatacijos bei įrengimo ir gatvių apšvietimo elektros tinklų einamojo remonto bei priežiūros darbų įkainiai ir vykdymo periodiškumas.

Anksčiau visiems tiems darbams savivaldybė konkurso būdu parinkdavo įmonę. Dabar ji stengiasi visose srityse, kuriose įmanoma, įdarbinti savo valdomas įmones vietoje privačių. Vienas dalykas - kitų metų biudžetas įtemptas, kitas - savivaldybė nenori būti įspausta į kampą, kaip tai atsitiko šiukšlių išvežimo atveju.

Vieni savivaldybės įmonės, dirbsiančios minėtoje srityje pagal vidinę sutartį, įkainiai bus didesni, kiti mažesni, bet vidutiniškai jie bus 3 proc. mažesni. Tikimasi, kad šios paslaugos šiek tiek atpigs, tad bus sutaupyta lėšų ir šioje srityje. Jeigu paslaugos pabrangtų, savivaldybė vis tiek galės į savo biudžetą per dividendus atsiimti tuos pinigus.

Politikams pasiteiravus, ar miesto gatvės bus labiau apšviestos, komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius priminė, kad biudžetas bus net 18 mln. Lt mažesnis nei šiemet. "Kiek pinigų duosime apšvietimui, taip jos ir bus šviečiamos", - sakė jis.

Beje, ruošiamasi modernizuoti miesto gatvių apšvietimo sistemą - tam reikėtų 3-4 mln. Lt, būtų imama paskola. Tikimasi, kad po modernizacijos gatvių apšvietimas ir kainuos pigiau, ir jose bus šviesiau.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder