Staigmena klaipėdiečiams – kitokia kalėdinė mugė!

Staigmena klaipėdiečiams – kitokia kalėdinė mugė!

Gruodžio 16-23 dienomis Klaipėdos mieste pirmąkart bus rengiamas naujas, lankytojams daug malonių staigmenų žadantis projektas - kalėdinė mugė „Mėmelio Kalėdos“, specialiai pastatytame 1600 m2 paviljone. Pavilijonas įsikurs visiems patogioje vietoje - šalia „Švyturio“ arenos.

Tai - pirmas tokio tipo projektas Lietuvoje, kai kalėdinė mugė vyksta ne stacionarioje patalpoje ir ne lauko nameliuose, o laikiname paviljone, kuriame įkuriamas tarsi miestelis po stogu. Tokią renginio formą pasirinkome sekdami Didžiosios Britanijos pavyzdžiu. Renginio dalyviai bus mugių prekeiviai, todėl ir paviljone išlaikysime mugių tradiciją – palapinių miestelį. Kalėdoms papuoštų miesto gatvių įspūdį sukurs eilėmis išsirikiuotos ir šviečiančių lempučių girliandomis padabintos palapinės. Paviljonas bus šildomas, taigi mugės dalyviams ir lankytojams viduje bus jauku ir šilta.

 

 

Mugėje dalyvaus per 130 Lietuvos bei užsienio šalių prekybininkų, lankytojams siūlysiančių įsigyti originalių kalėdinių dovanų. Prekiauti šventinėmis gėrybėmis į renginį atvyksta gausus būrys svečių iš Latvijos, Lenkijos ir Kaliningrado srities.

Mugėje lankytojai galės ne tik ieškoti dovanų, bet ir maloniai praleisti laiką - pasirūpinome, kad netrūktų linksmybių ir pramogų. Šventinę nuotaiką pajusti padės įvairiausių atlikėjų pasirodymai: gruodžio 16 dieną „Mėmelio Kalėdas“ su trenksmu atidarys „Brass Kvintetas“, vėliau šoks „Tina Dance“ vaikų kolektyvas, gruodžio 18 dieną dainomis visus pradžiugins žavioji „Lietuvos balso“ dalyvė Vaiva Adomaitytė, taip pat gruodžio 18-20 dienomis gros country muzikos grupė „Karčema“ bei pasirodys Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos vaikų estrados studija, vadovaujama Vyganto Stoškaus. Na, o gruodžio 20 ir 21 dienomis 18 val. mugės lankytojai galės išvysti „Duokim garo“ dalyvius „Prūsai ilgi ūsai“, kurie tikrai visiems pakels ūpą.

Visomis dienomis vaikučius linksmins ir kartu pramogaus Kalėdų Senelis, o laiškų lauks Kalėdų Senelio paštas. Ir mažiems, ir dideliems tikriausiai bus įdomu pamatyti, kaip atsiranda saldainiai - jų gaminimą visi norintieji galės stebėti kasdien šalia scenos įsikursiančioje saldainių dirbtuvėlėje.

Kokios gi Kalėdos Klaipėdoje be žuvies? Šalia paviljono bus įrengta žuvų rūkykla, kur lankytojai galės įsigyti šviežiai rūkytos žuvies.

Mugė dirbs: gruodžio 16 bei 19-23 dienomos - nuo 11 val iki 20 val, savaitgalį, gruodžio 17-18 dienomis - 10.00-19.00 val.

Beje, gruodžio 18 dieną kalėdinė mugė veiks ir „Švyturio“ arenos viduje, todėl išrankiausieji, ieškantys kuo įdomesnių dovanų, galės aplankyti abi muges vienu metu.

Nekantriai laukiame visų klaipėdiečių bei Klaipėdos svečių, ir tikime, kad mūsų mugėje rasite pačių puikiausių dovanų savo artimiesiems. Tebūnie Kalėdų laukimas smagus!

Reklama

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder