Socialinę pašalpą siūloma skirti daugiau klaipėdiečių

Socialinę pašalpą siūloma skirti daugiau klaipėdiečių

Tikėtina, kad netrukus daugiau sunkiai gyvenančių klaipėdiečių galės gauti socialinę paramą. Sveikatos ir socialinių reikalų komitetas pritarė pasiūlymui išplėsti paramos gavėjų ratą.

"Jeigu asmens pajamos viršija 50 proc. valstybės remiamų pajamų dydžio, t. y. jeigu asmuo gauna 102 eurus, į socialinę pašalpą pretenduoti negali. Tačiau dabar, jeigu žmogus gauna 153 eurus per mėnesį, galės gauti socialinę pašalpą, ir jos dydis sieks 25,50 euro per mėnesį (jeigu šeimoje yra vienas arba du asmenys), jeigu trys ar keturi - 51 eurą, jeigu 5 ar daugiau - 71,40 euro", - aiškino Klaipėdos miesto savivaldybės Socialinių išmokų poskyrio vedėja Gina Vilimaitienė.

Kol kas, anot jos, viršijantys 50 proc. valstybės remiamų pajamų dydžio paramos galėdavo tikėtis nebent tris ir daugiau vaikų auginantys asmenys.

Numatoma, jog papildomą paramą lengviau gauti galėtų ir asmenys, kuriems nustatyta trečia neįgalumo grupė. Į finansinę paramą pretenduoti galės ir vyresni nei 24 metų asmenys, kurie mokosi aukštojoje, aukštesniojoje ar profesinėje mokykloje.

Dar vienas pokytis - panaikinama administracinė našta tiems, kurie turi turto užsienyje ar iš ten gauna pajamų. Anksčiau paramos prašytojams tekdavo pažymas iš užsienio kalbos versti patiems, o dabar šį darbą atliks pati Savivaldybė.

Tai, jog dabar galimai padaugės žmonių, gaunančių socialinę paramą, tikėtina, padės sumažinti piktnaudžiavimo atvejų.

Šiam projektui dar turi pritarti Klaipėdos miesto taryba.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder