Sniego perteklius pildo pinigines

Sniego perteklius pildo pinigines

"Pasaka" - šitaip lakoniškai rekordiškai snieguotą žiemą vadina įvairios statybinės technikos nuoma užsiimančių bendrovių atstovai. Dabar graibstyte graibstomi mini krautuvai ir mini ekskavatoriai. Turinčios nors vieną tokį traktoriuką bendrovės neatsigina užsakymų ir dirba dieną naktį.

"Darbo išties turime daug. Mini krautuvai BOBCAT yra skirti keliams, takams lyginti. Bet dabar, kai statybos apmirusios, žmonės randa kur juos panaudoti. Juolab kad dabar esant tiek sniego jie yra tarsi išsigelbėjimas tose vietose, kur neprivažiuoja didesnė technika", - pasakojo vienos bendrovės vadovas Gintaras.

Pasak jo, galbūt aerodromo ar autostrados ir nebūtų tikslinga valyti šiais traktoriukais, tačiau daugiabučių namų kiemuose, sodybose, aikštelėse prie parduotuvių - jie puikiai pagelbėja.

"Darėme eksperimentą - buvusios "Laivitės" teritoriją valėme su 12-16 tonų sveriančiu ekskavatoriumi ir su BOBCAT minikrautuvu. Rezultatas tas pats - abu visą teritoriją nuvalė per 4 valandas", - pagyrų mažajam traktoriukui negailėjo pokalbininkas.

Kitos bendrovės atstovas Vladimiras pasakojo, kad dabar turimi 2 BOBCAT firmos minikrautuvai dirba dieną ir naktį.

"Jei tokios žiemos ir toliau - pasaka. Gal teks įsigyti dar vieną tokį mini krautuvą", - džiaugėsi Vladimiras.

Dabar Klaipėdoje už BOBCAT nuomą valandai prašoma nuo 65 iki 100 litų, tačiau mini krautuvų savininkai kalba apie galimą kainų didinimą. Tačiau esą tai bus susiję ne su padidėjusia paklausa, o su dyzelino brangimu. Kalbama, kad nuomos kaina dar gali kilti 5-10 litų.

Pasak pokalbininkų, tai nėra toks auksinis biznis, kaip esą gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio - vienas mini krautuvas BOBCAT kainuoja 80-100 tūkst. litų, tad esą esant daug užsakymų jis atsiperka maždaug per 2,5 metų.

"Snigti pradėjo jau prieš mėnesį, o užsakymai pasipylė tik paskutinėmis savaitėmis, kai kiemus visiškai užvertė sniegu ir nebėra kur jo nustumti. Dar keli mėnesiai ir užsakymai baigsis, teks laukti kitos žiemos", - atsiduso dar kitos bendrovės vadovas.

Ypač šia žiema džiaugėsi tų įmonių, kurios yra sudariusios subrangos sutartis su miestą valančiomis bendrovėmis, vadovai. Mat pildyti pavienius užsakymus kainuoja daug nervų - nors BOBCAT noriai samdo daugiabučių namų bendrijos, dažnai atvažiavus į kiemą šis būna užgrūstas automobiliais, o baigus darbą paaiškėja, kad gyventojai nesurinko pinigų.

"Žmonės labai neorganizuoti, dėl to mieste tokia netvarka ir niekaip nepavyksta išsigelbėti nuo sniego", - reziumavo Vladimiras.

Ne ką mažiau paklausūs šiuo metu yra ir automobiliai su bokšteliais, kurie reikalingi norint nudaužyti nuo stogų nukarusius didžiulius varveklius. Pasirūpinti kad nuo pastato stogo nukarę varvekliai būtų kuo greičiau pašalinti turi namų savininkai, namą administruojančios įmonės ar bendrijos. Neįvykdžiusiesiems nurodymo gali būti skirta bauda nuo 200 iki 2 000 litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder