Smulkiesiems verslininkams - valdžios malonė

Smulkiesiems verslininkams - valdžios malonė

Išimtinai kitais metais Klaipėdoje turėtų atpigti verslo liudijimai: mažiausia verslo liudijimo metinė kaina gali būti 120 Lt. Iki šiol ji siekė 1 440 Lt.

Tokiam sprendimui pirmadienį pritarė uostamiesčio Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas.

Valdininkų manymu, nustatytas išimtinai 2011 metams mažesnis minimalus pajamų mokestis sudarys palankesnes sąlygas asmenims įsigyti atskiroms veiklos rūšims verslo liudijimus ir vystyti smulkųjį verslą.

Tačiau yra ir apribojimų: verslo liudijimų kainą iki 120 Lt siūloma sumažinti toms veikloms, kurioms išduodama mažiausiai verslo liudijimų.

Nepaklausiausios verslo liudijimų rūšys 2009-2010 metais buvo kompiuteriniai žaidimai, batų valymas, žuvų gaudymas verslinės žūklės įrankiais ir jų apdorojimas, dovanų pakavimas, laiptinių, langų valymas ir kt. Tokių veiklų, kurioms būtų taikomas minimalus mokestis, yra apie 30 proc. iš 98 sričių, kurios patvirtintos.

Apie 20 proc. veiklos rūšims numatoma taikyti 50 proc. mažesnį pajamų mokesčio dydį, nei buvo nustatytas 2010 metams- 720 Lt. Populiariausias paslaugas teikiantys smulkieji verslininkai už verslo liudijimą 2011-aisiais turės mokėti 1 440 Lt.

Remiantis uostamiesčio savivaldybės administracijos duomenimis, populiariausios ir paklausiausios verslo rūšys 2009 m. buvo prekyba prekyvietėse, kioskuose, iš laikinų prekybos įrenginių, išvežiojamajai prekybai, kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla, patalpų nuoma, esamų statinių atstatymas ir remontas, drabužių siuvimas ir taisymas ir kt.

Jei Taryba pritars, verslo tam tikrai socialinei grupei žmonių bus taikomos ir lengvatos įsigyjant verslo liudijimą.

Sumažinti 50 proc. fiksuotą pajamų mokesčio pagal veiklos rūšis dydį siūloma neįgaliems asmenims, pensininkams, jeigu verslo liudijime nebus įrašyti kiti darbingo amžiaus šeimos nariai, tėvams (įtėviams), auginantiems tris ir daugiau vaikų (įvaikių) iki 18 metų, bendrojo lavinimo, profesinių, aukštųjų mokyklų dieninių skyrių moksleiviams ir studentams, bedarbiams, kurie nustatyta tvarka įregistruoti teritorinėse darbo biržose, asmenims, įsigyjantiems verslo liudijimą verstis tradicinių amatų veikla ir kt.

Kai kurių Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto narių manymu, atpiginus verslo liudijimo kainas paslaugos esą gali ir nepigti.

Savivaldybės finansininkai apskaičiavo, kad dėl sumažėjusių verslo liudijimo kainų ir numatytų lengvatų kitais metais uostamiesčio biudžetas prarastų apie 1,5 mln. Lt.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder